Aeroportul Internațional Timișoara, investiții majore

Aeroportul Internațional Timișoara este în plină dezvoltare, iar Administrația anunță că a continuat implementarea proiectelor în derulare. În plus, a început o nouă serie de lucrări pentru modernizarea infrastructurii în ciuda problemelor create de pandemie.

Conducerea Aeroportului Internațional Timișoara susține că resimte restricțiile impuse la nivel global în timpul pandemiei COVID-19. Totuși, a decis se meargă mai departe cu proiectele de dezvoltare demarate anterior.

Este vorba despre construirea Terminalului Sosiri Curse Externe Pasageri. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 30,35 mil. lei și se află în etapa finală. Execuția lucrărilor a început în data de 4 februarie 2019, iar recepția la terminarea lucrărilor de construire s-a realizat în data de 11 martie 2021. Se estimează că în luna iunie 2021 terminalul va fi complet funcțional, anunță managerii aeroportului.

Tot la aeroport, în acest an sunt cumpărate echipamente de siguranță și securitate. Pe listă sunt două autospeciale PSl, în valoare de 8,93 milioane de lei. Ca și un sistem integrat pentru controlul de securitate în valoare de 38,97 milioane de lei.

Aeroportul Internațional Timișoara prioritizează și Terminalul Plecări Curse Externe

Lucrurile nu se opresc însă aici. Sunt vizate și proiecte noi, cel mai important fiind Terminalul Plecări Curse Externe. Proiectul este în valoare de 184,5 milioane lei. El va avea o suprafață construită desfășurată propusă de 12.000 m2.

Terminalul va beneficia de:

  • sistem control de securitate dimensionat pentru șase filtre complet echipate și dotările necesare pentru controlul bagajelor de cală
  • 7 lifturi de persoane și marfă
  • 18 ghișee check-in
  • 6 cabine destinate activității poliției de frontieră
  • 6 porți automate de scanare documente.

Contractul de finanțare al acestui proiect de investiții ar putea fi semnat până la finalul lunii aprilie 2021. El ar urma să fie finalizat în 30 luni. ”Terminalul „Plecări Externe” va fi funcțional începând cu data de 1 ianuarie 2024”, anunță conducerea Aeroportului din Timișoara.

Alte investiții vor fi făcute pentru realizarea Terminalului Cargo Aerian, modernizarea „Sistemului Integrat De Securitate Aeronautică”. Ca și pentru construirea Centrului Intermodal de Transport Pasageri și efectuarea reparației capitale a pistei de decolare – aterizare și a căilor de rulare.

Adaugati comentariu