Home Transportatori Aerian Aeroportul Internațional Timișoara, investiții majore
AerianTransportatori

Aeroportul Internațional Timișoara, investiții majore

48

Aeroportul Internațional Timișoara este în plină dezvoltare, iar Administrația anunță că a continuat implementarea proiectelor în derulare. În plus, a început o nouă serie de lucrări pentru modernizarea infrastructurii în ciuda problemelor create de pandemie.

Conducerea Aeroportului Internațional Timișoara susține că resimte restricțiile impuse la nivel global în timpul pandemiei COVID-19. Totuși, a decis se meargă mai departe cu proiectele de dezvoltare demarate anterior.

Este vorba despre construirea Terminalului Sosiri Curse Externe Pasageri. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 30,35 mil. lei și se află în etapa finală. Execuția lucrărilor a început în data de 4 februarie 2019, iar recepția la terminarea lucrărilor de construire s-a realizat în data de 11 martie 2021. Se estimează că în luna iunie 2021 terminalul va fi complet funcțional, anunță managerii aeroportului.

Tot la aeroport, în acest an sunt cumpărate echipamente de siguranță și securitate. Pe listă sunt două autospeciale PSl, în valoare de 8,93 milioane de lei. Ca și un sistem integrat pentru controlul de securitate în valoare de 38,97 milioane de lei.

Aeroportul Internațional Timișoara prioritizează și Terminalul Plecări Curse Externe

Lucrurile nu se opresc însă aici. Sunt vizate și proiecte noi, cel mai important fiind Terminalul Plecări Curse Externe. Proiectul este în valoare de 184,5 milioane lei. El va avea o suprafață construită desfășurată propusă de 12.000 m2.

Terminalul va beneficia de:

  • sistem control de securitate dimensionat pentru șase filtre complet echipate și dotările necesare pentru controlul bagajelor de cală
  • 7 lifturi de persoane și marfă
  • 18 ghișee check-in
  • 6 cabine destinate activității poliției de frontieră
  • 6 porți automate de scanare documente.

Contractul de finanțare al acestui proiect de investiții ar putea fi semnat până la finalul lunii aprilie 2021. El ar urma să fie finalizat în 30 luni. ”Terminalul „Plecări Externe” va fi funcțional începând cu data de 1 ianuarie 2024”, anunță conducerea Aeroportului din Timișoara.

Alte investiții vor fi făcute pentru realizarea Terminalului Cargo Aerian, modernizarea „Sistemului Integrat De Securitate Aeronautică”. Ca și pentru construirea Centrului Intermodal de Transport Pasageri și efectuarea reparației capitale a pistei de decolare – aterizare și a căilor de rulare.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

Aerian

Aeroport de 400 de milioane de euro lângă București

O firmă românească, deținută de Mircea Tudor, inventatorul scannerelor pentru camioane și...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...