Cele mai scumpe zone de mediu din Europa
Home Noutati Cele mai scumpe zone de mediu din Europa. Amenzi de până la 2.700 de euro
Noutati

Cele mai scumpe zone de mediu din Europa. Amenzi de până la 2.700 de euro

56

Portalul Green-Zones a identificat Top 10 zone de mediu din Europa cu cele mai mari amenzi în cazul neînregistrării vehiculelor sau a lipsei autocolantului. Amenzile pot reduce extrem de mult bugetul, mai ales în perioada vacanțelor.Belgia se situează pe locurile 10 și 9 în ordinea celor mai mari amenzi din zonele de protecție a mediului, cu regiunile permanente LEZ (Low-Emission-Zones) din Antwerp și Bruxelles. Toate vehiculele neînmatriculate în Belgia sau Olanda trebuie să se înregistreze înainte de a intra în aceste zone de mediu și să respecte regulamentele LEZ. Vehiculele trebuie să se înregistreze chiar dacă îndeplinesc standardul Euro necesar. În caz contrar se emite o amendă între 150 și 350 de euro, în funcție de tipul și frecvența încălcării.

Austria și Marea Britanie sunt la mijloc, cu amenzi de până la 2.000 de euro în cazul încălcării regulilor, în funcție de standardul Euro, tipul și greutatea vehiculului.

Liderul amenzilor este Danemarca. Din 2008, anumite tipuri de vehicule trebuie să îndeplinească măcar standardul Euro 4 (sau Euro 3 cu filtru de particule montat ulterior) înainte de a întra în zonele de protecție a mediului din Copanhaga, Alborg și alte orașe. Amenda pentru conducerea în aceste zone fără autocolantul de mediu poate urca până la 20.000 DKK (aproximativ 2.700 de euro) pentru un camion. În plus, vehiculul poate fi confiscat până la plata amenzii.

Cele mai scumpe 10 zone de mediu pot fi găsite aici, cu tipul restricțiilor și vehiculele restricționate.

Compania Green-Zones, cu sediul la Berlin, oferă informații despre zonele de protecție a mediului permanente sau temporare din Europa prin intermediul portalurilor green-zones.eu, umweltplakette.de, crit-air.fr și blaue-plakette.de. Datorită aplicației gratuite Green-Zones și a aplicației profesionale Fleet-App, turiștii și mai ales utilizatorii comerciali (companii de transport de marfă și de persoane) pot obține informații de încredere în timp real despre zonele de protecție a mediului. De asemenea, înregistrarea vehiculelor și cumpărarea autocolantelor de mediu sunt disponibile la Green-Zones.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...