Home Transportatori Aerian Wizz Air comandă 75 de avioane Airbus A321neo
Aerian

Wizz Air comandă 75 de avioane Airbus A321neo

145

Compania aeriană low-cost ungară Wizz Air a comandat 75 de avioane Airbus A321neo, fiind cel mai mare client al său din Europa pentru acest tip de aparate de zbor.

Acest contract ferm valorează teoretic aproape zece miliarde de dolari, conform ultimului preţ de listă al Airbus, care nu a fost actualizat din 2018.

Această achiziţie va ridica la 434 numărul aeronavelor A321neos, cea mai mare versiune a aeronavei emblematice cu un singur culoar al producătorului, comandate de Wizz Air, a spus Airbus într-un comunicat.

A321neos de la Wizz Air sunt echipate cu o configuraţie cu o singură clasă şi aproximativ 240 de locuri, asigurând costuri de operare reduse.

CEO-ul companiei, Jozsef Varadi, citat în comunicat, a salutat „eficienţa economică de neegalat” şi „amprenta de carbon remarcabil de scăzută” a acestor avioane.

Wizz Air operează în prezent 180 de aeronave din familia Airbus A320, dintre care „mai mult de jumătate” sunt în versiunea neo re-motorizată, care este mai economică decât generaţia anterioară.

Apreciat de companiile aeriene low-cost şi de transportatorii tradiţionali în versiunile sale cu rază mai lungă de acţiune, A321neo reprezintă peste 60% din comenzile pentru gama A320.

Compania Wizz Air, creată în urmă cu 20 de ani, era la sfârşitul lunii iulie a şasea companie europeană ca număr de zboruri zilnice, în urma Air France, dar înaintea KLM, potrivit organismului de monitorizare a traficului Eurocontrol.

Angajată într-o cursă ambiţioasă de creştere, Wizz Air se află, alături de concurentul său direct Ryanair, printre marii câştigători ai redresării post-COVID-19, cu un trafic de 141% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, Ryanair evoluând la 127%.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

Aerian

Aeronava „Nadia Comăneci”, pentru sportivii români la J.O. de la Paris

TAROM va transporta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris (26...