Home Camioane Volvo livrează primul camion electric greu în Africa
Camioane

Volvo livrează primul camion electric greu în Africa

54

Volvo Trucks livrează primul său camion electric greu în Maroc. Clientul este compania de colectare a gunoiului Arma, iar acesta este primul camion greu cu baterii electrice de la un producător global care se află în exploatare comercială în Africa.

Camioanelor electrice grele se răspândesc acum în întreaga lume. Cu Europa și SUA printre lideri, trecerea la un transport mai durabil începe și în alte părți ale lumii. În Africa, primul camion electric greu este acum livrat în orașul Rabat din Maroc.

„Acesta este un moment de mândrie când facem primul pas către un transport electric mai durabil în Maroc și Africa împreună cu clientul nostru Arma și orașul Rabat. Acest lucru arată clar că camioanele cu emisii zero au un rol de jucat în multe părți ale lumii. Volvo este prima marcă globală cu camioane electrice grele în exploatare comercială în Africa. Avem cea mai largă gamă de camioane electrice din industrie, ceea ce face posibilă electrificarea unei mari părți a transporturilor grele deja astăzi”, spune Martin Nilsson, Managing Director, Volvo Trucks Maroc.

Camionul produs de serie, cu emisii zero, va fi folosit pentru colectarea deșeurilor de către compania Arma din Rabat. Prin înlocuirea camionului diesel Volvo FE existent cu un Volvo FE electric pe o rută tipică, aproximativ 30 de tone de CO2 ar putea fi economisite în fiecare an.

Marocul are obiective climatice ambițioase, bazate pe investiții mari în energie regenerabilă. Țara este lider în energie solară și găzduiește cea mai mare instalație de energie solară concentrată din lume, Noor Quarzazate, situată la 200 km sud-est de Marrakech.

„Suntem mândri să fim prima companie din sectorul managementului deșeurilor din Maroc și din Africa care a ales să investească în mobilitate durabilă în cooperare cu Volvo Trucks. Făcând un pas către electrificarea flotei noastre de camioane, Arma își reduce amprenta de carbon, arătând încă o dată angajamentul nostru față de mediu. Intențiile noastre sunt clare: vom continua să investim în inovații care ajută la reducerea emisiilor și beneficiază de mediu, sprijinind, în același timp, clienții noștri în atingerea propriilor obiective de sustenabilitate”, spune Youssef Ahizoune, CEO al Arma Group.

Camionul este un Volvo FE Electric, unul dintre cele șase modele de camioane Volvo complet electrice, deja în producție de serie. Volvo Trucks are cea mai largă gamă de camioane electrice disponibile pentru transporturi comerciale. Obiectivul global al companiei este ca în 2030, 50% din toate camioanele noi pe care le vinde să fie electrice.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...