Home Camioane Volvo FH16 Iron Edition, ediție specială în Suedia
CamioaneNoutati

Volvo FH16 Iron Edition, ediție specială în Suedia

84

Volvo a prezentat în Suedia o ediție specială, FH16 Iron Edition, destinată celor care caută, deopotrivă un camion care excelează la capitolul putere și confort.

Numele nu a fost ales întâmplător. Pentru că, se știe, în anii 1920 simbolul chimic pentru fier a fost ales pentru a reprezenta compania. Ideea fiind de a scoate în evidență rezistența și calitatea, atributele tradiționale ale oțelului suedez. Or, acum, cu Volvo FH16 Iron Edition, compania își dorește să facă legătura cu acestea și tradiția companiei.

FH16 Iron Edition este disponibilă cu cabină Globetrotter, Globetrotter XL sau Globetrotter XXL. Sunt diponibile configurații 4×2, 6×2 (axa motoare 2 sau 3), 6×4 sau 8×4 sau rigid 4×2, 6×2, 6×4, 8×2 (punți față duble sau tridem), 8×4 (punți față duble sau tridem) și 10×4. Legendarul motor D16K Euro 6 este oferit în versiuni de 550, 650 și 750 CP. Cuplul are valorile de 2.800, 3.150 și 3.550 Nm. El poate fi cuplat la transmisii I-Shift sau I-Shift cu trepte de forță.

Volvo FH16 Iron Edition, exterior cu expresie distinctivă

Volvo FH16 Iron Edition beneficiază de un exterior cu o expresie proprie, distinctivă. Atribute conferite de farurile LED Vision X, jantele de aluminiu cu prezoane cromate și emblemele Iron Edition de pe laterale cabinei și de pe semnul Globetrotter. Modelul a fost prezentat în nuanțele Matt Black și Blue Ocean, dar clienții pot comanda cabina în orice culoare doresc. Indiferent de opțiune vor beneficia de vopseaua specială, rezistentă la lovituri și razele solare, care acoperă nu doar cabina, ci și oglinzile, admisia de aer sau grila.

Și interiorul a fost rafinat. Scaunele sunt îmbrăcate în piele neagră de calitate. Același material a fost folosit și pentru volan și panourile ușilor. O bandă din folie de oțel conferă un plus de eleganță și profil panoului de instrumente, a cărui parte superioară este colorată în negru.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...