Home Servicii UTA One include acum și e-TOLL Polonia
Servicii

UTA One include acum și e-TOLL Polonia

58

UTA, unul dintre cei mai importanți furnizori de carduri de combustibili și servicii din Europa, a integrat noul sistem polonez e-TOLL la soluția sa interoperabilă de taxe de drum, UTA One® (OBU). Astfel este posibilă decontarea taxelor de drum pentru autostrăzile, drumurile naționale și expres din Polonia.

UTA One® include și următoarele contexte de taxare: Belgia (inclusiv Liefkenshoektunnel), Germania, Franța, Italia, Austria, Ungaria, Portugalia, Spania, Norvegia (inclusiv feriboturi și poduri), Suedia (poduri), Danemarca (poduri), Elveția și Liechtenstein. În prezent, UTA One® cuprinde 15 contexte de taxare în 14 tări europene, fiind astfel cel mai cuprinzător Serviciu Electronic European privind taxele de drum (EETS) de pe piață.

e-TOLL devine sistemul de taxare de drept la 1 octombrie

Lansat în iunie, sistemul e-TOLL, care utilizează tehnologia de poziționare prin satelit GNSS, înlocuiește vechiul sistem viaTOLL la 1 octombrie 2021, după o perioadă de tranziție. În cadrul sistemului e-TOLL, taxele sunt colectate electronic pentru vehiculele cu o greutate de peste 3,5 tone și pentru vehiculele de transport pasageri cu mai mult de nouă locuri pe secțiuni de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale administrate de operatorul de stat GDDKiA. Rețeaua de drumuri cu taxă din Polonia rămâne neschimbată.

Posibilități multiple de procesare a taxelor de drum

Pentru a procesa taxele de drum în noul sistem e-TOLL, se poate utiliza fie un dispozitiv de bord (OBU), un dispozitiv telematic sau aplicația e-TOLL. De asemenea, în curând se va putea utiliza și un card de combustibil, cum ar fi cardul UTA Full Service. În acest fel, clienții au flexibilitatea de a alege cea mai bună opțiune pentru ei. Și nu mai este astfel necesară semnarea unui nou contract.

Companiile pur și simplu își creează un cont prin intermediul portalului online Internetowe Konto Klienta (IKK) e-TOLL. În acest portal pot fi gestionate vehiculele, numerele de înmatriculare, echipamentele și metodele de decontare, cum ar fi cardul UTA. Și, astfel, au la îndemână toate datele relevante privind rutele parcurse. De asemenea, clienții își pot crea cont la punctele de servicii pentru clienți IKK sau prin intermediul unor furnizori de carduri de combustibil selectați, cum ar fi UTA.

Carsten Bettermann, CEO at UTA, spune: „Cu fiecare extensie a contextelor de taxare, UTA One® satisfice și mai bine nevoile companiilor de transport. În lunile următoare, vom adăuga și mai multe țări la contextele integrate UTA One® și îl vom completa cu o soluție telematică pentru a ne ajuta clienții să obțină eficienţă din punct de vedere al costurilor.”

Instalarea contextului e-TOLL este facilă și nu necesită niciun efort administrativ. Se activează pur și simplu dispozitivelor UTA One® printr-o actualizare “over-the-air”. Activarea pentru fiecare țară poate fi efectuată imediat de către clienți, prin intermediul contului de client UTA.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

DKV Mobility își extinde în continuare rețeaua de acceptare pentru combustibili alternativi

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată...

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Servicii

Biocarburantul HVO100, în stațiile de alimentare Eurowag

Biocarburantul HVO100 este disponibil la stațiile de alimentare Eurowag și reprezintă șoluția...