UPS solicită certificare pentru servicii de livrare cu drone
Home Logistică UPS solicită certificare pentru servicii de livrare cu drone
LogisticăTehnologie

UPS solicită certificare pentru servicii de livrare cu drone

24

UPS a solicitat Administrației Federale a Aviației din SUA (FAA) certificarea Part 135, pentru a opera zboruri comerciale cu drone pentru servicii de livrare în rețeaua UPS, prin intermediul noii subsidiare UPS Flight Forward Inc.Noua companie ar putea primi certificarea Part 135 chiar din acest an. După ce va primi aprobarea FAA, UPS Flight Forward va deveni una dintre primele companii certificate din SUA ce efectuează zboruri de rutină cu drone. Această certificare reglementează derularea de zboruri cu drone care depășesc raza vizuală a unui operator și a zborurilor de zi sau noapte. Astfel de zboruri sunt restricționate în Statele Unite și primesc aprobare doar în situații speciale.

”UPS utilizează tehnologia pentru a transforma modul în care ne desfășurăm activitatea. Înființarea de către UPS a unei companii care oferă servicii de livrare prin intermediul dronelor și solicitarea certificării pentru demararea de astfel de operațiuni cu caracter regulat reprezintă un moment istoric atât pentru UPS, cât și pentru industria serviciilor cu drone și de logistică, în general”, a spus Scott Price, Chief transformation and strategy officer în cadrul UPS.

Spre deosebire de certificările FAA limitate pentru zborurile cu drone acordate altor companii, UPS Flight Forward va opera sub certificarea integrală Part 135 a FAA, care reglementează din punct de vedere legal o companie ca operator de transport și operator aerian certificat.

În prezent, UPS operează servicii specifice de livrare a probelor medicale cu drone în conformitate cu reglementările Part 107 ale FAA. În martie, UPS a lansat primul serviciu de livrare cu drone sub supervizarea FAA pentru zboruri comerciale de rutină care implică transportul de produse medicale în cadrul spitalului și campusului WakeMed din Raleigh (Carolina de Nord). Prin intermediul acestui program, compania livrează probe medicale cu ajutorul unor drone fără pilot, suplimentând astfel serviciile de livrare la sol. UPS intenționează să extindă serviciul de livrare cu drone și în cadrul altor spitale și unități medicale.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...