UNTRR cere autocare charter pentru transportul șoferilor spre UE
Home Noutati UNTRR cere autocare charter pentru transportul șoferilor spre UE
NoutatiTransportatori

UNTRR cere autocare charter pentru transportul șoferilor spre UE

41

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului măsuri care să permită transporturile rutiere de persoane efectuate de operatorii români de autocare prin curse neregulate (charter), pentru transportul șoferilor profesioniști și al lucrătorilor sezonieri din România către alte state.Aceasta s-ar putea face prin eliminarea art. 11 din Ordonanța Militară nr. 7. UNTRR consideră că așa cum se admite plecarea la lucru cu avion charter și cu autoturism, trebuie să fie permisă și deplasarea cu autocarele, atât pentru a permite celor care au contracte să meargă la lucru și să degreveze presiunea pe bugetul statului, cât și pentru a permite transportatorilor de persoane să organizeze similar cu liniile aeriene tot chartere spre țări precum Germania, Spania, Franța.

Transportul cu autocarul este preferat de multe companii din România pentru organizarea deplasării personalului angajat și a lucrătorilor sezonieri, având în vedere prețul accesibil, precum și siguranța, calitatea și flexibilitatea serviciilor oferite. În prezent, potrivit art. 11 din Ordonanța Militară 7/2020, transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional este suspendat pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Turcia și din aceste țări către România, pe toată perioada stării de urgență.

În prezent, multe companii de transport rutier de marfă din România apelează la autoturisme, inclusiv vehicule de transport persoane de 8+1 locuri, pentru a organiza deplasarea șoferilor profesioniști români în vederea preluării camioanelor aflate în alte state ale UE.

UNTRR solicită Guvernului adoptarea urgentă a măsurilor necesare pentru a permite transporturile rutiere de persoane efectuate de operatorii români de autocare prin curse neregulate (charter), pentru transportul șoferilor profesioniști și al lucrătorilor sezonieri din România către alte state UE, prin eliminarea art. 11 din Ordonanța Militară nr. 7 și prin includerea transporturilor rutiere la art. 10 din Ordonanță.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...