TÜV SÜD deschide cel mai mare laborator de testare a emisiilor
Home Tehnologie TÜV SÜD deschide cel mai mare laborator de testare a emisiilor
Tehnologie

TÜV SÜD deschide cel mai mare laborator de testare a emisiilor

38

După doi ani de construcție și o investiție de peste 20 de milioane de euro, TÜV SÜD a deschis noul său centru din Heimsheim, lângă Stuttgart. Noul laborator pentru teste este cel mai mare laborator independent de acest fel din Europa.În noua locație se pot efectua toate testele de emisii pentru aprobările de tip necesare pe piețele internaționale. Laboratorul are 6 bancuri de test și poate efectua 25.000 de teste de emisii pe an. TÜV SÜD poate măsura la noul laborator inclusiv emisiile vehiculelor electrice și hibride.

”Ca partener al industriei automotive din Germania și la nivel internațional, TÜV SÜD reacționează la cerințele legale tot mai stricte din acest domeniu. Cuvintele cheie sunt, de exemplu, RDE și Euro 7”, a declarat Patrick Fruth, CEO al Diviziei de Mobilitate a TÜV SÜD.

În noua facilitate pot fi testate autovehicule alimentate cu benzină, motorină, hibride sau pur electrice. Gama de teste include scenarii pentru aprobările de tip, verificări ale conformității producției, dar și teste din timpul dezvoltării vehiculelor. Astfel, producătorii auto pot primi toate aprobările vehiculelor într-un singur punct, pentru toate piețele importante.

Noul laborator are o structură de oțel de 490 de tone, o suprafață de 23.000 mp și 100 de locuri de parcare cu aer condiționat, pentru precondiționarea autovehiculelor pe 4 nivele, înainte de teste. Un etaj este dedicat special pentru testele vehiculelor comerciale. De asemenea, vor exista zone protejate pentru testarea prototipurilor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...