Trenuri mai dese, la 30 de minute, spre Aeroportul Otopeni

Trenurile spre Aeroportul Otopeni vor circula la 30 de minute, față de 40 de minute în prezent. CFR Infrastructură anunță lansarea unei licitații pentru lucrări de semnalizare pe sectorul PAJURA - MOGOȘOAIA pentru dublarea parțială a liniei CF, cu o valoare estimată de 6,46 milioane lei. 

„Am lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de semnalizare pe linia de cale ferată HM Pajura – Mogoșoaia, unde se vor executa inclusiv lucrări de dublare parțială a liniei”, au transmis reprezentanții CFR Infrastructură.

Potrivit lor, obiectivul principal al lucrărilor este sporirea capacității de circulație a trenurilor între Gara de Nord – Aeroport (și retur) prin dublarea parțială a liniei de cale ferată pe relația Hm Pajura – Mogoșoaia, care se va realiza prin introducerea unei noi diagonale CF (2 aparate de cale) în zona km 8+800 – 8+900 și operaționalizarea sistemului de semnalizare pe liniile CF 301K (Post Giulești – Mogoșoaia) și linia 700 (Pajura – Mogoșoaia).

Principalele lucrări de semnalizare care se vor executa în cadrul acestui contract sunt
►lucrări de relocare, modificare, respectiv demontare din cale a vechilor instalații CF
►introducerea a 6 circuite de cale pe linia CF 301K și linia 700
►montarea a 4 stâlpi de semnalizare (km 8+651, km 8+451, 9+084, km 10+636)
►montarea a 2 electromecanisme de macaz, montarea de încălzitoare pe aparatele de cale
►realizarea rețelei de cablaj pentru echipamentele nou-introduse în cale (cabluri de semnalizare, cabluri pentru alimentare a semnalelor, dulapurilor de bloc, adaptarea dependințelor pentru noua configurație)
►montarea de dulapuri pentru echipementele de semnalizare
►reconfigurarea instalațiilor din stația Mogoșoaia.

Valoarea totală estimată a contractului: 6,46 milioane de lei fără TVA
Finanţare: fonduri de la Bugetul de Stat
Termen contractual: 7 luni (elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de semnalizare)

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 16 august 2023, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00.

Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă, conţinând informaţii asupra modului de desfăşurare a procedurii, precum şi documentaţia de atribuire, sunt disponibile în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (S.E.A.P.), la adresa www.e-licitatie.ro., cu nr. CN1057335/12.07.2023.

Adaugati comentariu