Trenul Soarelui, 12 perechi vor circula în această vară

Un număr de 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători vor fi circula în această vară pe relaţia Bucureşti - Constanţa. Este vorba despre cele cunoscute sub numele Trenul Soarelui.

Acestora li se vor adăuga şapte perechi de trenuri de la operatorii privaţi Softrans, Regio Călători, Transferoviar Călători şi Astra Trans Carpatic.

”Începem ziua cu o vizită la lucrările de reabilitare ale podurilor de pe A2 de la Cernavodă. Cel mai rapid (150 km/h) şi confortabil mijloc de transport pe această relaţie: trenul IR 1581. În această vară, vom avea 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători pe relaţia Bucureşti-Constanţa (Trenul Soarelui). La care se adaugă încă şapte perechi de trenuri de la operatorii privaţi. Este vorba despre Softrans, Regio Călători, Transferoviar Călători şi Astra Trans Carpatic”, a anunţat pe Facebook ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

”Timpul de parcurs este de două ore, pentru cea mai rapidă pereche. Ştim că sunt multe de făcut pentru calea ferată, restanţe de zeci de ani. Dar, pe anumite relaţii, trenul chiar reprezintă acum o alternativă decentă, rapidă şi ecologică”, a completat acesta.

 

Adaugati comentariu