Home Camioane Tevva fuzionează cu ElectraMeccanica
CamioaneTehnologie

Tevva fuzionează cu ElectraMeccanica

43

Producătorul britanic de camioane electrice Tevva și cel canadian de mașini electrice, ElectraMeccanica, vor fuziona. Noua entitate se va concentra pe piața vehiculelor comerciale electrice – mai întâi în Marea Britanie, apoi în Europa continentală și SUA.

Noua companie se va numi Tevva, Inc. și va avea sediul în statul american Delaware. Tevva va deține 76,5% din companie, iar ElectraMeccanica 23,5%. Tranzacția este de așteptat să se încheie în al patrulea trimestru din 2023. Compania va folosi unitățile de producție ale Tevva din Tilbury, Anglia, și cele ale ElectraMeccanica din Mesa, Arizona, pentru a produce vehicule comerciale electrice pentru piețele menționate mai sus. Accentul se va pune pe sectorul vehiculelor comerciale electrice medii și grele.

Se știe că Tevva are pe piață un camion electric de 7,5 tone și a introdus un camion de 19 tone în 2022. ElectraMeccanica, la rândul său, a anunțat în martie 2023 că va înceta producția singurului său model de până acum, Solo electric cu trei roți, și se va concentra în schimb pe vehiculele comerciale electrice cu patru roți din SUA.

David Roberts, în prezent director al Tevva, va deveni noul președinte executiv, iar CEO-ul ElectraMeccanica, Susan E. Docherty, este de așteptat să devină CEO al viitoarei companii. În ceea ce privește veniturile, partenerii vizează aproximativ 1,3 miliarde USD până la 1,5 miliarde USD în 2028.

Tevva va aduce expertiză noii companii cu experiența sa în camioane electrice. Compania britanică și-a prezentat pentru prima dată camionul de 7,5 tone cu fuell cell range extender în septembrie 2021. Un an mai târziu, producția a început în Tilbury. Cu toate acestea, primele livrări se pare că au avut loc doar recent. Acest lucru este dezvăluit în anunțul curent privind fuziunea companiei. De asemenea, se precizează că vehiculele actuale vor fi alimentate exclusiv prin intermediul bateriei.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...