Home Noutati Termenele pentru deschiderea pasajelor de pe Centura Capitalei
Noutati

Termenele pentru deschiderea pasajelor de pe Centura Capitalei

24

Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, a oferit informații despre termenele pentru deschiderea pasajelor de pe Centura Capitalei. Pasajul de la Mogoşoaia va fi finalizat la 1 octombrie 2021, iar cele de la Berceni, Olteniţa şi Domneşti vor fi date în folosinţă anul viitor, a precizat Cătălin Drulă. Care a menționat că aceste lucrări ar fi trebui făcute încă de acum 30 de ani.

”Pasajul de la Mogoşoaia va fi finalizat anul acesta, la 1 octombrie, de un constructor austriac. Am chemat conducerea companiei din Austria, am discutat cu ei. Le mulţumesc că au înţeles să livreze înainte de termen, că înţeleg să-şi respecte blazonul şi să livreze acest lot la 1 octombrie” , a precizat Cătălin Drulă.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor a oferit date și despre termenele pentru pasajele de la Berceni, Olteniţa şi Domnești. Acestea vor fi date în folosinţă anul viitor.

„Mai avem pasaje la Berceni, la Olteniţa, la Domneşti. Toate aceste lucrări merg bine, vor fi livrate anul viitor. Iar pe 28 mai sau la sfârşitul acestei luni avem depunerea de oferte pentru dublarea la 4 benzi a sfertului de inel al Centurii actuale. Între autostrada A1 Bucureşti – Piteşti şi DN5 Bucureşti – Giurgiu. Şi pe sectorul sud-estic, între DN 5 şi autostrada A2, vom face modernizările necesare, iar astfel cele două inele de centură a Bucureştiului să funcţioneze aşa cum a arătat studiul Băncii Europene de Investiţii făcut în 2017-2018, ca un tot unitar, care să scoată traficul de lung-parcurs, traficul periurban şi să reducă poluarea şi timpii de aşteptare”, a încheiat Cătălin Drulă.

Ceitește mai mult pe FloteAuto.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...