Swedish Metal, un camion Volvo unic

Volvo Trucks și Björn Gelotte, chitarist și compozitor al trupei suedeze In Flames, au creat împreună o versiune heavy metal a unui model Volvo FH16 de 750 CP: Swedish Metal.
Volvo_Trucks Swedish Metal Truck

Björn Gelotte, muzician suedez care iubește rockul și orașul Gotheborg, unde s-a născut, este un admirator fidel al mărcii Volvo, pe care a urmărit-o încă din copilărie. De aceea, a fost încântat de propunerea Volvo de a-și desena propriul camion.

Chitaristul a fost foarte implicat în procesul de proiectare, împreună cu echipa Volvo. Rezultatul este un camion unic, cu elemente heavy metal atât la exterior, cât și la interior. Caroseria este decorată cu același material vinil ca și amplificatoarele de bună calitate, iar proiectoarele amintesc de luminile de la concerte. Partea inferioară a cabinei reprezintă sistemul de cablaje necesar concertelor live.

Interiorul cabinei este dominat de negru, culoarea specifică muzicii rock. Tapițeria de piele a scaunelor, fețele ușilor, dar și perdelele, sunt decorate cu elemente rock.

Camionul de la care s-a plecat este în sine unul special: Volvo FH16 6×4 de 750 CP, cu o transmisie I-Shift cu trepte de forță și cabină Globetrotter XL. Swedish Metal este folosit pentru a transporta echipamentele trupei In Flames la concerte.

Adaugati comentariu