Home Camioane Sfaturi pentru cumpărarea camioanelor utilizate
Camioane

Sfaturi pentru cumpărarea camioanelor utilizate

54

Când vine vorba de cumpărarea unui camion uzat, trebuie pregătite multe. Probabil va trebui să petreceți câteva ore cercetând ce este disponibil, comparând prețurile și caracteristicile și stabilind care camion vă va satisface nevoile specifice.

Pentru a restrânge mai mult căutarea, va trebui, de asemenea, să țineți cont de costurile inevitabile asociate achiziționării unui vehicul uzat, astfel încât să puteți bugeta corespunzător și să primiți cea mai mare valoare. Desigur, vă puteți încerca norocul cu NetBet, puteți câștiga câteva jocuri și puteți cumpăra un camion nou. Deși această sarcină poate părea copleșitoare, am adunat o listă de verificare a achizițiilor de camioane second-hand împreună cu câteva sfaturi importante pentru achiziționarea de semi-camioane second-hand și camioane diesel second-hand pentru a vă ajuta să vă ghidați în acest proces.

Pe măsură ce parcurgeți procesul de achiziționare a următorului dvs. camion uzat, urmați lista de verificare de mai jos ca ghid pentru cumpărători de camioane second hand:

  • Faceți o listă cu cerințele dvs. de transport
  • Cunoașteți bugetul sau gama de prețuri cu care vă simțiți confortabil
  • Limitați căutarea la câteva opțiuni potențiale
  • Investigați și evaluați istoricul camionului și starea actuală
  • Determinați opțiunile adecvate de finanțare și asigurare
  • Urmând această listă simplă de verificare a achizițiilor de camioane second hand, vă puteți pregăti mai bine pentru a o găsi pe cea potrivită și pentru a face o investiție mai inteligentă.

REALIZAREA UNUI VERIFICARE A ISTORIEI

Înainte de a vă arunca în detaliile înțepenitoare ale calității și stării actuale ale camionului, este important să obțineți o imagine generală generală a fundalului camionului. Solicitați înregistrări privind întreținerea și schimbarea uleiului, istoricul accidentelor și dacă au existat actualizări recente. Descoperirea acestora la început vă poate economisi timp și bani mai târziu. Folosiți acești pași pentru a obține istoricul.

ȘTII DE CE SE VÂND

Primul lucru pe care ar trebui să îl luați în considerare înainte de a investi prea mult într-un anumit camion uzat este motivul pentru care proprietarul a decis să vândă camionul. Aici puteți stabili dacă există probleme mecanice existente sau potențiale de care veți fi responsabil. Dacă proprietarul vinde pur și simplu pentru că face upgrade, atunci este posibil să nu ridice neapărat steaguri roșii. Cu toate acestea, dacă este ceva în neregulă cu camionul, atunci este mai bine să fiți conștienți chiar de pe bat, astfel încât să nu moșteniți o mulțime de probleme.

CERCETAȚI ISTORICUL MODELULUI/MOTORULUI

Un alt factor important în cumpărarea camioanelor comerciale uzate este modelul de motor în cauză. Anumite modele de motoare au un istoric cunoscut de probleme cronice. Unele motoare sunt, de asemenea, cunoscute că se uzează după o anumită perioadă de timp sau kilometraj atins. Faceți cercetările online despre cele mai bune modele de motoare înainte de a vă angaja la următorul camion uzat.

LUAȚI ÎN CONSIDERARE KILOMETRAJUL CAMIONULUI

Kilometrajul camionului poate fi, de asemenea, un bun indicator al calității generale a vehiculului atunci când este luat în considerare cu alți factori. Cunoașterea modelului motorului vă poate ajuta să indicați în ce moment kilometraj poate fi necesară reconstruirea unui motor. Când vă uitați la kilometraj, veți dori să luați în considerare propria dvs. utilizare pentru camion. Dacă intenționați să conduceți frecvent pe distanțe mari, ar putea avea mai mult sens să căutați un camion cu un kilometraj mai mic. Cu toate acestea, un vehicul cu kilometri mari nu îl elimină neapărat din mers. Dacă camionul a fost îngrijit în mod constant, este posibil să mai aibă multă viață.

DETERMINAȚI PUTEREA ȘI CAPACITATEA DE REMORCARE

Un alt aspect important pentru nevoile dvs. specifice este cantitatea de putere a motorului și capacitatea de remorcare pe care o are camionul. Dacă tractați echipamente de construcții, cum ar fi excavatoare, atunci nu veți avea nevoie de aceeași putere ca și cea necesară pentru tractarea remorcilor comerciale pe distanțe lungi. Asigurați-vă că întrebați în mod specific capacitatea camionului și dacă acesta va îndeplini propriile cerințe de remorcare.

CEREȚI OPINIA UNUI EXPERT

Dacă nu vă simțiți confortabil evaluând singuri mecanica și calitatea camionului, este o idee bună să aduceți un mecanic de camion certificat. În calitate de expert, mecanicul camionului va fi capabil să sublinieze lucruri pe care este posibil să le fi trecut cu vederea. De asemenea, un mecanic va putea face recomandări despre specificațiile camionului pentru a vă satisface nevoile.

PIESE DE SCHIMB

Înainte de a vă face investiția, este crucial să găsiți cel puțin doi furnizori de piese care să poată oferi piese de schimb pentru modelul special de camion. Dacă camionul este o ediție limitată sau un model mai puțin cunoscut, poate fi dificil să găsești piesele adecvate, chiar dacă acestea par mici sau neimportante. Dacă nu puteți obține piesele de care aveți nevoie, atunci camionul dvs. va deveni inutil.

SELECTAȚI CEA MAI BUNĂ OPȚIUNE DE ASIGURARE

Așa cum faceți cumpărături pentru camionul potrivit, va trebui probabil să petreceți timp și cumpărături pentru asigurarea potrivită. Tarifele pot varia în funcție de furnizorul de asigurări și, prin urmare, explorarea tuturor opțiunilor disponibile este cel mai bun lucru de făcut. Nu numai că ar trebui să luați în considerare costurile, dar va trebui, de asemenea, să luați în considerare cea mai bună acoperire posibilă care vă va sprijini în cazul în care veți suferi o pierdere pentru afacerea dvs.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...