Scania investește într-o turnătorie economică

Scania va investi aproximativ 150 milioane de euro într-o nouă turnătorie la Södertälje (Suedia) pentru a tripla capacitatea de producţie şi pentru a obţine o reducere de 50% a consumului de energie, în comparaţie cu tehnologia şi metodele folosite în actuala turnătorie.

Prin folosirea şi reciclarea unor materiale mai eficiente se va obţine o reducere semnificativă a nevoii de transport per unitate produsă. Turnătoria va fi operată folosind electricitatea produsă din surse de energie recuperabilă.

“Pe drumul către o societate fără combustibili fosili vor fi necesare tot mai multe motoare cu combustie internă mai eficiente din punct de vedere energetic, precum şi motoare care operează pe biocombustibili şi gaz. Mai ales pentru camioane şi autobuze de transport pe distanţe lungi. Noua turnătorie va contribui la construirea acestor motoare”, a declarat Ruthger de Vries, șeful producţiei şi logisticii de la Scania.

Investiţia făcută de Scania într-o turnătorie complet nouă este una dintre cele mai mari investiţii singulare într-un ansamblu industrial complet nou. Decizia privind investiţia a fost precedată de o analiză completă a unor diverse alternative, precum achiziţiile de la furnizori externi care s-au intensificat, sau transformarea şi extinderea turnătoriei existente.

“O uzină complet nouă este soluţia cea mai eficientă şi reprezintă cea mai bună alternativă din punct de vedere al mediului şi calităţii, atunci când este vorba de livrarea pieselor importante din punct de vedere strategic pentru producţia noastră de motoare. Prin această investiţie, vom fi de asemenea foarte aproape de organizaţia noastră de cercetare şi dezvoltare, care este concentrată în Södertälje. Între timp, Södertälje va continua să fie polul producţiei noastre europene de motoare”, a mai spus de Vries.

Recuperarea căldurii şi folosirea celor mai eficiente materiale

Se aşteaptă ca energia consumată per tonă produsă în noua turnătorie să fie cu 50% mai mic decât în cea existentă. Cele mai mari câştiguri vor fi obţinute prin îmbunătăţirea procesului de turnare şi recuperarea căldurii pe care acesta o generează.

Odată cu introducerea noilor metode pentru manipularea şi reciclarea materialelor, transporturile vor fi de asemenea reduse comparativ cu numărul de unităţi produse. Cea mai mare economie de energie va fi obţinută prin reciclarea nisipului folosit în producţia matriţelor de turnare în proporție de 70%, față de 0% în actuala turnătorie. Nisipul este transportat cu camionul pe distanţe lungi, dar numărul de curse nu se va mări, în ciuda triplării volumului de producţie.

Amenajarea terenului pentru noua turnătorie din Södertälje va începe după ce se va încheia evaluarea impactului asupra mediului, care va avea loc în primăvara anului 2018. Începutul construcţiei este planificat pentru ianuarie 2019. Folosită la capacitate maximă, noua turnătorie va avea acelaşi număr de angajați ca cea actuală, aproximativ 200.

Adaugati comentariu