Scania introduce un buton pentru ajustarea deflectorului

Ajustarea deflectorului de aer de pe plafon la înălțimea corectă poate economisi cel puțin 1% din factura de combustibil. Pentru a facilita ajustarea deflectorului, Scania a introdus recent pe panoul de instrumente un buton special dedicat.
Scania ajustarea deflectorului exterior

Scania buton ajustarea deflectorului”O distanță incorectă de doar 6 centimetri poate avea ca rezultat o creștere cu 1% a consumului. Dacă distanța crește la 10 cm, penalizarea la consum ajunge la 1,5%”, a declarat Per Elofsson, maganer tehnic senior la Scania pe probleme de aerodinamică.

La livrarea camionului, deflectorul este poziționat luând în calcul cele mai comune înălțimi pentru remorci. Regula de bază pentru ajustarea deflectorului este ca fluxul de aer generat de acesta să treacă puțin peste marginea frontală a remorcii sau suprastructurii. Această ajustare corectă nu este întotdeauna ușor de obținut, de multe ori fiind nevoie de calcule complicate în atelierele de service.

Totuși, când capul tractor este cuplat cu o remorcă cu o înălțime care diferă de cea convențională, șoferul poate acum să regleze singur nivelul deflectorului de pe plafon cu ajutorul unui buton. Prin simpla observare a înălțimii remorcii curente, mai înaltă sau mai joasă decât cea de dinainte, ajustarea deflectorului se poate face prin deplasarea sa în sus sau în jos. Ca metodă de ajutor, s-a observat că este mai bine ca deflectorul să fie puțin mai sus în raport cu remorca decât viceversa, pentru o eficiență mai mare a consumului de carburant.

Adaugati comentariu