Scania a lansat o nouă platformă de autobuze electrice

Noua platformă de autobuze electrice cu baterie Scania, o parte a soluțiilor complete de mobilitate electrică ale companiei, care acoperă vehicule, servicii și sisteme, și-a făcut debutul la Busworld.

Odată cu introducerea autobuzelor 4×2 cu intrare joasă, bateriile construite și obținute în mod durabil oferă o capacitate vastă de stocare a energiei de până la 520 kWh și au fost dezvoltate special pentru vehiculele comerciale grele, permițând o autonomie, în condiții optime, de peste 500 km.

Călătoria de electrificare a Scania a început cu testele pe teren ale autobuzelor electrice hibride încă din 2007. Astăzi, odată cu introducerea noii platforme de autobuze electrice cu baterie Scania și a soluțiilor complementare de mobilitate electrică, constructorul avansează de-a lungul foii de parcurs de electrificare pentru a ajunge la obiectivele sale pentru reducerea CO2 și pentru a oferi transport silențios fără emisii pentru oameni și societăți din întreaga lume.

Oferta de mobilitate electrică a Scania cuprinde totul, de la energia și analiza operațională a locației, la unități de încărcare, finanțare, instalare și o gamă largă de alte servicii, oferind îndrumări pe parcursul procesului de implementare și permițând operațiuni fiabile și eficiente.

Introducerea inițială a noii platforme este disponibilă în autobuze 4×2 cu intrare joasă, care vor fi dezvoltate în strânsă colaborare cu carosieri parteneri. Aceste autobuze vor fi disponibile în două versiuni de performanță – o variantă cu patru baterii, cu o capacitate instalată de 416 kWh, și o variantă cu cinci baterii, cu o capacitate instalată de 520 kWh. În condiții optime, aceasta echivalează cu o autonomie de peste 400 km pentru primul și peste 500 km pentru cel din urmă.

„În timpul dezvoltării noii noastre platforme de autobuz electric cu baterie, autonomia, performanța și responsabilitatea bateriei au fost domenii cheie – toate esențiale pentru realizarea unor sisteme de transport viabile și durabile. Combinat cu cele mai recente servicii și soluții de e-mobilitate, acest lucru înseamnă că vom oferi soluții complete și extrem de competitive pentru aplicațiile urbane în toate regiunile noastre actuale”, spune Carl-Johan Lööf, șeful departamentului de management al produselor, soluții de transport de persoane la Scania.

Pentru actorii din sectorul transporturilor, este esențial să se ia în considerare impactul emisiilor asupra mediului și managementul ciclului de viață al produsului. Scania aliniază continuu operațiunile cu viziunea dezvoltării durabile și se concentrează pe gestionarea impactului atât asupra oamenilor, cât și asupra mediului de-a lungul lanțului valoric.

Bateriile dezvoltate în mod durabil sunt proiectate și produse în urma unui parteneriat între Northvolt și Scania, asigurând calitate premium și responsabilitate integrală. Echipată cu una dintre cele mai durabile și grele baterii de vehicule comerciale de pe piață și proiectată cu o capacitate și o autonomie îmbunătățite a bateriei, noua platformă de autobuz aduce cu ea și funcții digitale și de siguranță mai avansate:

• Pentru aplicații urbane – la nivel global
BEV 4×2 cu intrare joasă vine cu opțiuni de specificații flexibile pentru a îndeplini diferite condiții și cerințe și facilitează adaptarea pentru culturisti. Este potrivit pentru operațiuni medii și grele, în aplicații urbane, periurbane și regionale, atât în ​​clasa I, cât și în clasa II. Autobuzul vine în două lățimi diferite de șasiu – 2500 mm și 2550 mm – iar cele două angrenaje diferite ale osiilor oferă opțiuni de raport care funcționează în cea mai dificilă topografie.

• Mașină electrică îmbunătățită
Noua mașină electrică este mai puternică, deoarece vine cu un sistem de răcire nou integrat și un sistem de control actualizat care îndeplinește cele mai înalte cerințe de securitate cibernetică. Mașina funcționează la 300 kW în funcționare de vârf și 250 kW în funcționare continuă.

• Baterii durabile cu autonomie excelentă
Pachetele de baterii de mare capacitate atât în ​​configurații cu 4 pachete (416 kWh) cât și cu 5 pachete (520 kWh) echivalează cu o autonomie de peste 400 km și, respectiv, 500 km, în condiții optime. Bateriile au fost dezvoltate și construite în parteneriat cu Northvolt pentru a proteja calitatea, precum și sustenabilitatea socială și de mediu, atât în ​​procesul de producție, cât și în lanțul de aprovizionare.

• Încărcare mai rapidă
Pachetele de baterii actualizate Scania și sistemul de gestionare a bateriei permit o încărcare mai rapidă – iar noua poziție robustă a portului de încărcare îl face și mai convenabil.

• Chiar mai sigur – în interior și în exterior.
Multiple sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS), caracteristici suplimentare de siguranță și protecție puternică împotriva amenințărilor de securitate cibernetică asigură cea mai sigură operare posibilă pentru șofer, pasageri și utilizatorii drumului din jur. Acestea îndeplinesc și chiar depășesc reglementările stricte de siguranță ale UE pentru vehiculele comerciale grele.

• Digital și inteligent
Având la bază noul sistem electric și panoul de instrumente Smart Dash, autobuzele vin cu funcționalități digitale noi sau îmbunătățite – de la funcții de siguranță și diagnosticare de la distanță până la hărți în timp real și capabilități over-the-air. Smart Dash pentru viitor este interfața supremă care oferă actualizări wireless și integrare completă cu alte puncte de contact digitale. Îmbunătățește experiența șoferului și o face mai intuitivă, sporind în același timp eficiența operațională.

Adaugati comentariu