Ryanair reduce numărul de curse. Și românii sunt afectați

Ryanair a anunţat joi reduceri ale programului său de iarnă, din cauza întârzierilor de livrare a aeronavelor Boeing.

Ryanair, care este unul dintre cei mai mari clienţi ai Boeing, a declarat într-un comunicat că se aştepta să primească 27 de avioane între septembrie şi decembrie.

Cu toate acestea, întârzierile de producţie la fabrica de fuzelaje Spirit din Wichita, Kansas, combinate cu reparaţiile Boeing şi întârzierile de livrare din Seattle, au însemnat că operatorul aerian se aşteaptă acum să primească doar 14 avioane între octombrie şi decembrie.

Compania aeriană irlandeză a spus că lucrează pentru a încerca să accelereze livrările din ianuarie până în mai 2024, dar că, dacă întârzierile se înrăutăţesc sau se extind până la începutul anului viitor, ar putea fi nevoită să-şi revizuiască previziunile de trafic.

Un director senior al Ryanair a declarat ulterior pentru Reuters că întârzierile ar putea dura până în vara viitoare şi că este ”prea devreme pentru a spune” dacă va primi comanda completă de 57 de avioane până în mai 2024.

”Credem că ar putea exista unele întârzieri în vara viitoare, dar pe un număr mic de avioane”, a declarat Eddie Wilson, şeful Ryanair DAC, cea mai mare companie aeriană din grup, într-un interviu la Lisabona.

Întrebat dacă ar putea confirma întârzierile şi când vor ajunge livrările vor fi la zi, un purtător de cuvânt al Boeing a spus că producătorul de avioane apreciază parteneriatul cu Ryanair şi s-a angajat să sprijine compania aeriană.

Ryanair şi-a redus deja estimarea de pasageri pentru întregul an la 183,5 milioane, de la 185 milioane în iulie, invocând potenţiale întârzieri ale livrărilor Boeing, precum şi impactul grevelor controlorilor de trafic aerian.

Anulările zborurilor Ryanair vor intra în vigoare de la sfârşitul lunii octombrie şi vor fi comunicate tuturor pasagerilor afectaţi prin e-mail, în zilele următoare, a spus Ryanair.

Compania va tăia trei aeronave din cele cu sediul pe aeroportul Charleroi din Belgia, două din Dublin şi cinci din aeroporturile italiene, inclusiv Bergamo, Napoli şi Pisa. De asemenea, vor exista reduceri ale numărului de avioane la aeroportul East Midlands din Marea Britanie, Porto din Portugalia şi Köln, Germania, se arată în comunicat.

Adaugati comentariu