Ryanair a plasat o comandă fermă de cumpărare a 150 de avioane Boeing

Operatorul aerian irlandez Ryanair a anunţat marţi că va achiziţiona până la 300 de avioane Boeing. Acestea sunt în valoare de peste 40 de miliarde de dolari la preţurile de catalog.

Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa a plasat o comandă fermă pentru 150 modele 737 MAX 10, cu opţiunea de a comanda încă 150, şi ar putea obţine un preţ mai redus pentru avioane. Livrarea acestora ar urma să fie făcută între 2027 și 2033.

Noua aeronavă Boeing B737-MAX-10, eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, are 228 de locuri (cu 21% mai mult decât B737NG), iar livrările în faze între 2027 și 2033 vor permite Ryanair să creeze peste 10.000 de noi locuri de muncă pentru piloți, echipaj de cabină și ingineri.

În plus, achiziția va permite Ryanair aproape să-şi dubleze numărul de pasageri, la 300 de milioane pe an până în martie 2034. În anul fiscal încheiat la 31 martie 2023, Ryanair a transportat 168 de milioane de pasageri. În prezent, compania se aşteaptă să transporte 225 de milioane de pasageri pe an până în 2026.

Ryanair se așteaptă ca 50% din aceste livrări să înlocuiască mai vechi B737NG, ceea ce îi va permite să continue să opereze una dintre cele mai tinere flote de aeronave din Europa, cele mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și mai sustenabile din punct de vedere al mediului.

Pe lângă creșterea foarte semnificativă a veniturilor pe care această nouă comandă o oferă Ryanair, locurile suplimentare (cuplate cu o eficiență mai mare a combustibilului și a emisiilor de carbon) vor extinde și mai mult avantajul de cost unitar al Ryanair față de toate companiile aeriene concurente din UE. Această nouă comandă va permite Ryanair să asigure o creștere susținută a traficului și a turismului la tarife mai mici (și emisii mai mici pe zbor) în toate țările europene în care Ryanair continuă să conducă traficul, turismul și recuperarea locurilor de muncă post Covid.

Ryanair foloseşte în mod exclusiv modelele Boeing 737 pentru flota sa şi este unul dintre cei mai mari clienţi ai producătorului american de aeronave, cu peste 600 de avioane în flota sa sau comandate.

Adaugati comentariu