Home Camioane Restricții pentru camioane, luni și marți. Decizia prelungită și pentru miercuri
Camioane

Restricții pentru camioane, luni și marți. Decizia prelungită și pentru miercuri

100

CNAIR aplică restricții pentru camioane pe autostrăzile și drumurile naționale în șapte județe din sudul țării. Le-a anunțat însă doar cu câteva minute înainte de intrarea în vigoare.

Astfel, luni 21 august și marți, 22 august pe autostrăzile și drumurile naționale din județele Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman circulația camioanelor care transportă mărfuri neperisabile, animale vii și alte categorii de produse va fi restricționată de la ora 11:00 până la ora 20:00. Măsura este impusă pentru ,,protejarea asfaltului ” : ,,Restricții de circulație (> 7,5 t) cauzate de caniculă.

”Luni și marți, respectiv 21-22.08.2023, în intervalul orar 11:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Brăila, Constanța, Ialomița și Călărași. Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Galben și Cod Portocaliu – val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă”, a transmis CNAIR, luni dimineață pe Facebook, cu doar câteva minute înainte de aplicarea restricțiilor.

UPDATE: Restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone se vor aplica şi miercuri pe sectoarele de drum naţional, drumuri expres şi autostrăzi din judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Brăila, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi..

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...