Harta Retea Statii CNG Romania
Home Tehnologie Proiectul CNG Romania vine la SIAB 2018
Tehnologie

Proiectul CNG Romania vine la SIAB 2018

28

Denisson Energy – firmă membră a Antares Group și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule – NGVA Romania vor prezenta proiectul CNG România la Salonul Internațional Auto București – SIAB 2018, în perioada 23 martie – 1 aprilie.

Participarea la acest eveniment face parte din activitățile de promovare și diseminare a proiectului, prezentând soluții optime de trecere de la carburanții tradiționali la carburanți alternativi și beneficiile semnificative ale acestora.

Prezentarea într-un stand expozițional a gazului natural comprimat ca soluție alternativă la carburanții tradiționali este o premieră în România. Într-un decor prietenos, la standul 5b din pavilionul B2, vizitatorii vor putea face cunoștință cu viitoarele stații publice ale rețelei CNG România și vor putea obține informații cu privire la obiectivele proiectului, localizarea stațiilor, stadiul realizării fiecărei stații etc.

În cadrul standului, ca exemplu de bune practici privind conversia în sistem bi-fuel benzină-CNG, veți putea remarca primul autoturism convertit la noi în țară pentru a putea fi alimentat și cu gaz natural comprimat și soluții de conversie extrem de atractive. Partenerii din proiect vor aduce suficiente argumente în favoarea vehiculelor pe CNG.

De asemenea, la SIAB 2018 va avea loc în data de 28 martie, începând cu ora 10:00, în Sala Virgil Madgearu din Pavilionul B3, Conferința „Programe naționale și locale orientate către reducerea poluării”, în cadrul căreia Dumitru Becșenescu, președintele NGVA România, va susține prezentarea cu tema ”Gazul natural comprimat – soluția viabilă de mobilitate verde. Importanța proiectului CNG Romania în contextul tendințelor interne și internaționale”.

Salonul Internațional de Automobile București (SIAB) își propune să reia tradiția saloanelor auto internaționale în România, la 11 ani distanță de la evenimentul precedent. SIAB este recunoscut de către Organizația Internațională a Constructorilor de Automobile (OICA), fiind listat în calendarul oficial al acesteia. Ediția din 2018 a SIAB va fi organizată de către Romexpo în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României și în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Proiectul CNG România vizează implementarea primei rețele de stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat din România, de-a lungul coridoarelor pan-europene. În valoare de 5,2 milioane de euro, proiectul beneficiază de o cofinanțare de 85% din partea Uniunii Europene și urmărește, printre altele, decarbonizarea și îmbunătățirea mobilității în Europa, prin amplasarea primei rețele de stații de CNG din România, pe axa centrală a coridoarelor principale de transport rutier TEN-T care leagă Centrul și Vestul UE cu statele din Sud-Vest și cu Marea Neagră, Constanța fiind punctul terminus al coridorului.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...