Proiect ASF: Asigurarea RCA va putea fi prezentată și în format electronic

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune într-un proiect de lege ca șoferii să poate prezenta la controalele polițiștilor asigurarea RCA și în format electronic, nu doar în original.
Proiect ASF: Asigurarea RCA va putea fi prezentată și în format electronic

Autoritatea de Supraveghere Financiară supune consultării publice, începând de ieri, un proiect de modificare și completare a prevederilor din cadrul Normei nr. 20/2017 referitoare la dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către poliție.

ASF precizează că digitalizarea reprezintă un obiectiv foarte important pentru instituție, iar propunerile de modificare a Normei nr. 20/2017 sunt menite să vină în sprijinul asiguratului RCA, în sensul simplificării procedurii de verificare a existenței unei polițe de asigurare civilă obligatorie auto valabilă.

Astfel, conform proiectului de modificare și completare a normei, aflat în consultare publică pe site-ul Autorității aici, conducătorii auto vor putea prezenta agenților de poliție, la un eventual control, și o poliță RCA în format electronic. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca șoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie.

În plus, valabilitatea poliței RCA va putea fi verificată și prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltată și administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, ce conține informații cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României și prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data verificării.

Proiectul de modificare a Normei nr. 20/2017 este suspus consultării publice pentru o perioadă de 10 zile.

Adaugati comentariu