Prima cursă aeriană cargo neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2

Lufthansa Cargo și DB Schenker au început să opereze prima cursă aeriană cargo neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2, pe ruta Frankfurt - Shanghai. Premiera se bazează pe carburantul sintetic Sustainable Aviation Fuel (SAF).
Prima cursă aeriană cargo neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2

Duminică (29 noiembrie), Lufthansa Cargo și DB Schenker au efectuat prima cursă aeriană cargo neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2. Un avion Boeing 777F încărcat în mare parte cu produse de la Siemens Healthineers AG a călătorit de la Frankfurt la Shanghai, alimentat cu Sustainable Aviation Fuel (SAF).

”Suntem deja mai înainte decât cred mulți când vine vorba de protecția mediului în transportul aerian. Odată cu lansarea programului de vară 2021, DB Schenker va oferi ca produs regulat zboruri cargo neutre din punctul de vedere al emisiilor de gaze cu efect de seră. Sunt sigur că va exista o cerere mare pentru acest produs”, a declarat Jochen Thewes, CEO al DB Schenker.

Sustainable Aviation Fuel (SAF) este un kerosen obținut sintetic și sustenabil. El este produs în prezent în principal din biomasă, de exemplu din uleiuri vegetale și de gătit reciclate. În viitor va fi disponibil și un SAF care nu va fi produs din plante, bazat pe electricitate regenerabilă, apă și CO2.

Prin utilizarea SAF, emisiile de CO2 ale unei curse aeriene convenționale bazate pe kerosen sunt complet evitate. Deși avionul are încă emisii de CO2, ele sunt egale cu cele înlăturate din atmosferă pentru producerea SAF.

În plus, DB Schenker și Lufthansa Cargo au demarat un proiect de împădurire pentru a compensa emisiile de CO2 și de alte gaze cu efect de seră ce rezultă din producția de biomasă, procesarea SAF și transportul carburantului.

Adaugati comentariu