Prima cursă aeriană cargo neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2
Home Transportatori Aerian Prima cursă aeriană cargo neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2
AerianLogisticăTehnologie

Prima cursă aeriană cargo neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2

33

Lufthansa Cargo și DB Schenker au început să opereze prima cursă aeriană cargo neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2, pe ruta Frankfurt – Shanghai. Premiera se bazează pe carburantul sintetic Sustainable Aviation Fuel (SAF).Duminică (29 noiembrie), Lufthansa Cargo și DB Schenker au efectuat prima cursă aeriană cargo neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2. Un avion Boeing 777F încărcat în mare parte cu produse de la Siemens Healthineers AG a călătorit de la Frankfurt la Shanghai, alimentat cu Sustainable Aviation Fuel (SAF).

”Suntem deja mai înainte decât cred mulți când vine vorba de protecția mediului în transportul aerian. Odată cu lansarea programului de vară 2021, DB Schenker va oferi ca produs regulat zboruri cargo neutre din punctul de vedere al emisiilor de gaze cu efect de seră. Sunt sigur că va exista o cerere mare pentru acest produs”, a declarat Jochen Thewes, CEO al DB Schenker.

Sustainable Aviation Fuel (SAF) este un kerosen obținut sintetic și sustenabil. El este produs în prezent în principal din biomasă, de exemplu din uleiuri vegetale și de gătit reciclate. În viitor va fi disponibil și un SAF care nu va fi produs din plante, bazat pe electricitate regenerabilă, apă și CO2.

Prin utilizarea SAF, emisiile de CO2 ale unei curse aeriene convenționale bazate pe kerosen sunt complet evitate. Deși avionul are încă emisii de CO2, ele sunt egale cu cele înlăturate din atmosferă pentru producerea SAF.

În plus, DB Schenker și Lufthansa Cargo au demarat un proiect de împădurire pentru a compensa emisiile de CO2 și de alte gaze cu efect de seră ce rezultă din producția de biomasă, procesarea SAF și transportul carburantului.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...