Home Transportatori Maritim Port Constanţa: dană suplimentară pentru cerealele ucrainene
Maritim

Port Constanţa: dană suplimentară pentru cerealele ucrainene

50

Portul Constanţa va echipa o dană suplimentară pentru transbordarea cerealelor ucrainene, a informat compania Ukrainian Danube Shipping Company (UDP).

„Colegii noştri români ne-au anunţat finalizarea licitaţiei pentru echiparea danei cu prilejul unei reuniuni trilaterale”, a informat Ukrainian Danube Shipping Company (UDP), .

Compania ucraineană a precizat că anul trecut a fost unul dintre iniţiatorii proiectului. Acesta a fost inițiat în condiţiile în care terminalele portului Constanţa nu aveau suficiente capacităţi pentru a gestiona traficul cerealelor din Ucraina. Anul trecut, „erau până la 600 de barje încărcate cu cereale în port care aşteptau la descărcare până la 30-40 de zile”, a informat UDP.

Acum, cea mai mare parte a exporturilor de produse agricole ucrainene au revenit în porturile din Odesa, însă ruta pe Dunăre rămâne una importantă, iar „noua dană nu va rămâne nefolosită”, a precizat UDP. Compania ucraineană are de gând să expedieze până la 200.000 – 250.000 de tone pe lună spre portul Constanţa.

„Oferim servicii complete, transport fluvial plus transfer de pe o navă pe alta în portul Constanţa. Dacă principala rută de export din Ucraina va reveni din nou pe Dunăre, dana va deveni o linie de salvare care va creşte semnificativ capacitatea totală a modelului nostru logistic”, a informat UDP.

Portul Constanţa a stabilit în 2023 un nou record în ceea ce priveşte exporturile de cereale, graţie majorării livrărilor de cereale provenite din Ucraina precum şi proiectelor de îmbunătăţire a infrastructurii finanţate de Uniunea Europeană. Potrivit reprezentanţilor autorităţii portuare, portul Constanţa a expediat anul trecut o cantitate record de 36 milioane de tone de cereale, în creştere cu 50% comparativ cu 2022, iar cerealele ucrainene au fost responsabile pentru aproximativ 40% din volumul total.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Maritim

Sorin Grindeanu anunță investiții de 1 miliard de euro în Portul Constanța

Sorin Grindeanu a anunțat că în cadrul ședinței de Guvern s-a decis...

MaritimTransportatori

Egiptul analizează un plan de lărgire a Canalului Suez pentru a scurta timpii de tranzit

Canalul Suez este o prioritate pentru Egipt. Care derulează un studiu de...

Maritim

Schemă de ajutor de 126 milioane euro pentru investițiile în portul Constanța

Comisia Europeană a aprobat o schemă notificată de România, în valoare de...

MaritimTransportatori

Traficul de mărfuri din Portul Constanța a ajuns la un nivel istoric, în anul 2023

Traficul total de mărfuri în porturile maritime românești a înregistrat, în anul...