Piața americană: Peterbilt 579, reper pentru constructor

Peterbilt Motors Company a lansat o nouă generație o modelului său de top pentru transporturi pe autostradă. Revizuit complet, noul 579 oferă îmbunătățiri semnificative la aerodinamică, eficiență, confort, tehnologie și disponibilitate.

Noul Peterbilt 579 este camionul cel mai avansat tehnologic și cel mai eficient din istoria constructorului american. Constructor care este membru al Grupului PACCAR, la fel ca producătorul olandez DAF. Noua capotă mai plonjată, componentele aerodinamice îmbunătățite, precum și noile motoare PACCAR MX-13 și MX-11 și transmisiile PACCAR au redus consumul cu până la 7%.

Confortul a fost și el îmbunătățit. Cabina este mai silențioasă cu 10%, spațiile de stocare sunt mai mari, iar noul volan este multifuncțional. În spatele acestuia își face loc un panou digital de instrumente cu diagonală de 15 inchi. Care este posibil să fie folosit și la viitoarea generație DAF XF. Noul 579 vine și cu sisteme de asistență obligatorii în Europa, precum frânarea de urgență automată și avertizare la părăsirea benzii, dar și cu sisteme noi, precum Lane Keeping Assist (LKA).

Peterbilt, colaborare cu 50 de clienți

Peterbilt a lucrat cu peste 50 de clienți la dezvoltarea noului camion, care a fost testat în 2,5 milioane de kilometri parcurși în mediu real. Caracteristicile cheie de la exterior sunt capota Metton reproiectată, mai îngustă și mai rezistentă la impact. Farurile sunt de asemenea noi, ele putând fi echipate opțional cu lumini LED. Noua bară de protecție este compusă din 3 piese și integrează un senzor radar. Oglinzile, carenajele, deflectoarele, ”fustele” laterale și lufturile caroseriei ajută optimizarea aerodinamicii.

Interiorul are acum materiale mai moi și cel mai mare spațiu disponibil pe piața americană. Înălțimea internă a cabinei este de 2,4 metri. Aici găsit un cuptor cu microunde, TV cu diagonală de 32 de inchi, un dulap înalt pentru haine și numeroase prize. Ferestrele asigură atât lumină naturală, cât și o bună ventilare.

O noutate de top este panoul de instrumente digital cu diagonală de 15 inchi, care oferă șoferului toate datele necesare despre camion și cursă. De exemplu, înainte de plecare, el face o verificare a funcționării pentru 13 sisteme vitale ale camionului. La finalul zilei, sistemul oferă și cele mai importante date despre călătoria efectuată.

Adaugati comentariu