Home Autobuze Orașul din România cu flota de transport public înnoită complet
AutobuzeNoutati

Orașul din România cu flota de transport public înnoită complet

141

Galați este orașul din România cu flota de transport public înnoită complet. În curând va avea 42 de autobuze electrice Solaris.

Cele 42 de autobuze electrice Solaris achiziționate de Primăria Galați cu fonduri europene au sosit în orașul de la Dunăre. Este vorba despre 20 de autobuze de 12 metri și 22 de autobuze de 10 metri, cu stațiile de încărcare aferente, în valoare totală de peste 27 de milioane de euro.

„Este o premieră pentru orașul nostru. Pe de o parte, pentru că sunt primele autobuze electrice cu dotări de ultimă generație care vor circula pe străzile din Galați. Pe de altă parte, este încă un obiectiv îndeplinit. Putem vorbi acum despre o flotă de transport public înnoită complet”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Flota de autobuze a fost achiziționată cu fonduri PNRR

Primăria municipiului Galați a achiziționat, cu fonduri prin PNRR, 42 de autobuze electrice în cadrul a două contracte. Primul pentru 20 de autobuze de 12 metri și cel de-al doilea pentru 22 de autobuze de 10 metri. Toate sunt marca SOLARIS BUS & COACH.

Primul contract a vizat 20 autobuze electrice în lungime de 12 metri, 4 stații de încărcare rapidă și 8 stații de încărcare lentă. Autobuzele sunt marca Solaris tip Urbino 12 electric, cu o capacitate de 74 de locuri. Al doilea contract a vizat 22 autobuze electrice în lungime de 10 metri, 2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă. Autobuzele sunt marca Solaris tip Urbino E9 electric, cu o capacitate de 59 de locuri.

Dotări

Încărcarea rapidă a autobuzelor electrice se va realiza prin intermediul unui pantograf tip inversat. Acesta este montat pe stația de încărcare rapidă și prin intermediul prizei tip Combo 2. Toate autobuzele sunt echipate cu un sistem de monitorizare cu trei camere interioare și patru exterioare și sunt dotate cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Pe partea stângă a autobuzului există o secțiune pentru scaunul cu rotile, cu centură de siguranță montată pe peretele lateral. De asemenea, sunt dotate cu echipamente suplimentare dintre care menționăm:

  • instalații de climatizare
  • sistem de numărare a pasagerilor
  • router LTE/WiFi
  • priză de tip NATO pentru încărcarea bateriilor cu voltaj redus.

Autobuzele vor intra în circulație în perioada următoare, după ce se va încheia amenajarea stațiilor de încărcare. Primăria Galați a mai cumpărat tot cu fonduri PNRR  și alte 10 tramvaie noi, cu toate dotările moderne. Acestea sunt produse în România, în fabrica de la Arad, de ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI SA.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiServicii

Plata taxei de pod de la Fetești-Cernavodă, prin aplicația 24pay

24pay app vine cu o noutate îndelung așteptată de utilizatori, chiar înainte...

NoutatiVehicule speciale

Otokar, joint venture cu Automecanica

Otokar a intrat într-o asociere de tip joint venture cu Automecanica, una...

AutobuzeNoutati

Karsan e-ATAK autonom la Iași

Autobuzul autonom Karsan e-ATAK a debutat în transportul public din România la...

FeroviarNoutati

Trenuri suplimentare în minivacanța de 1 Mai

CFR Călători suplimentează numărul trenurilor care vor circula spre litoral în minivacanța...