Noutățile Scania la Busworld 2017

La expoziția Busworld din Kortrijk, Scania a prezentat noutățile sale în gama de autobuze și autocare: autobuzul hibrid cu podea joasă Scania Interlink LD, autobuzul electric cu baterii Scania Citywide LF, autocarul Scania Touring de 12,9 metri lungime, noi rezervoare de gaz, precum și serviciul Fleet Care cu Uptime Guarantee.

Accelerarea urbanizării este caracterizată în toată lumea de o extindere a suburbiilor în dauna centrelor orașelor. Astfel, naveta către locul de muncă devine din ce în ce mai lungă, iar autobuzele suburbane consumă în prezent de trei ori mai mult carburant decât cele folosite în centrele orașelor.

”Astfel a apărut nevoia de a găsi alternative nefosile viabile din punct de vedere comercial pentru aceste călătorii. Putem oferi operatorilor cea mai mare libertate de alegere pentru trecerea la servicii de transport mai sustenabile, la costuri de operare asemănătoare”, a declarat Karin Rådström, șeful diviziei Buses & Coaches al Scania.

Scania deține acum cea mai largă gamă de soluții alternative de alimentare pentru autobuze suburbane și interurbane. La Busworld, producătorul a expus în premieră modelul hibrid Scania Interlink Low Decker, care este ideal pentru rutele cu opriri frecvente, datorită economiei de consum și a reducerii emisiilor.

Gama Scania Interlink LD este în prezent formată din autobuze alimentate cu motorină, biodiesel, HVO, CNG/CBG și etanol, la care se adaugă versiunea hibrid. Autobuzul electrificat este proiectat în special pentru operațiuni suburbii-suburbii și suburbii-centru, pentru a beneficia de potențialul maxim de economisire al sistemului hibrid. Deoarece în aceste tipuri de operațiuni se parcurg anual distanțe mai mari, autobuzele hibrid sunt de preferat față de cele electrice cu baterii, care în plus au nevoie și de o infrastructură de reîncărcare. Operatorii pot obține astfel un cost total de operare favorabil, iar în același timp să-și reducă impactul asupra mediului. Combinarea autobuzelor hibrid cu utilizarea carburanților precum biodiesel sau HVO pot aduce reduceri ale emisiilor de CO2 de până la 90%.

În plus, Scania a prezentat în premieră la Busworld autobuzul său electric cu baterii Scania Citywide Low Floor. Acesta va fi testat până la finalul anului pentru a se asigura că îndeplinește cele mai înalte standarde Scania înainte de startul vânzărilor, în 2018.

Adaugati comentariu