Metrou Otopeni: Asocierea turco – română Gulermak – Somet, câștigătoare pe secțiunea Tokyo – Aeroport Henri Coandă

Metrorex a desemnat câștigătorul licitației pentru secțiunea Tokyo - Aeroport Henri Coandă din Magistrala 6. Este vorba despre asocierea Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.S.- Somet SA.

Metrorex anunță desemnarea câștigătorului procedurii de atribuire, prin licitație retrânsă, a contractului de achiziție sectorială având ca obiect: „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Proiectare și execuție lucrări structură de rezistență pentru Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni”, pe baza criteriului de atribuire „Cel mai bun raport calitate – preț”.

Valoarea contractului este de 1,278 miliarde de lei, fără TVA. Sursele de finanțare ale contractului sunt asigurate de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile – credit extern JICA.

Durata estimată a contractului este de 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere.

Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni al Magistralei 6 are următorii indicatori tehnici: 7,6 km, 6 stații (cu următoarele denumiri: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni) și va completa lucrările pentru realizarea întregii linii de metrou care face legătura dintre stația de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni.

Proiectul Magistrala 6 „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă” cu o lungime totală de 14,2 km și 12 stații de metrou contribuie, prin realizarea sa, la dezvoltarea economiei regionale și îmbunătățirea mediului urban prin reducerea blocajelor de trafic, a accidentelor rutiere și a poluării aerului, fiind un proiect de utilitate publică de interes național.

Adaugati comentariu