Mercedes-Benz GenH2 Truck pus la încercare

Prototipul Mercedes-Benz GenH2, model ce a fost prezentat în 2020, este supus unei serii de teste riguroase. Această etapă marchează o bornă importantă spre producția de serie.

Daimler Trucks se concentrează pe dezvoltarea pilelor de combustibil alimentate cu hidrogen pentru electrificarea vehiculelor sale și asigurarea unui transport flexibil pe distanțe lungi. Și și-a propus să atingă o autonomie de până la 1.000 de kilometri. Iar acum vor pune la încercare prototipul Mercedes-Benz GenH2. Seria extinsă de teste la care este supus vehiculul și componentele sale se concentrează, printre altele, pe aspecte ce țin de funcționarea continuă, în condiții meteorologice și de drum diferite. Precum și în timpul diverselor manevre de conducere.

Conform planului de dezvoltare al Daimler Trucks, noul camion îmbunătățit va fi testat și pe drumurile publice. Iar acest lucru se va întâmpla înainte de sfârșitul anului. Testele în condiții reale de transport, la clienți, sunt programate să înceapă în 2023. Și se așteaptă ca primele camioane GenH2 produse în serie să fie predate clienților începând din 2027.

Martin Daum, președinte al consiliului de administrație al Daimler Truck AG, a precizat: „Urmărim în mod constant strategia tehnologică pentru electrificarea camioanelor noastre. Vrem să le oferim clienților noștri cele mai bune camioane neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2. Alimentate fie cu baterii, fie cu pile de combustie pe bază de hidrogen, în funcție de aplicație. Totul decurge conform planurilor. Și sunt încântat că testarea riguroasă a camionului GenH2 a început cu succes.”

Testare exigentă pentru o performanță operațională de 1,2 milioane de kilometri

Inginerii de dezvoltare de la Daimler Trucks proiectează camionul GenH2 astfel încât vehiculul și componentele sale să îndeplinească aceleași cerințe de durabilitate ca un Mercedes-Benz Actros convențional. Aceasta înseamnă 1,2 milioane de kilometri pe șosea, pe o perioadă de zece ani. Ca și un total de 25.000 de ore de funcționare. De aceea, GenH2 Truck trebuie să treacă prin teste extrem de riguroase – la fel ca orice altă nouă generație Actros.

În primele câteva săptămâni de testare, GenH2 a parcurs deja sute de kilometri pe un stand de testare și a trecut prin multe situații extreme ce simulează condițiile de operare din viața reală, punând la încercare, de exemplu, sistemul de frânare de urgență.

Un concept de vehicul complet nou

Camionul GenH2 a fost reproiectat din temelii. Acum are componente complet noi, pe care dezvoltatorii se concentrează în mod special în timpul testelor. Aceste componente includ sistemul cu pile de combustie, sistemul de propulsie complet electric și toate sistemele asociate, cum ar fi cel de aer condiționat. În plus, greutatea și poziționarea specifică a noilor componente au impact asupra proprietăților vehiculului.

Drept urmare, vibrațiile cauzate de drumurile accidentate, de exemplu, și mai ales de situațiile extreme, se resimt diferit decât în cazul vehiculelor convenționale. Pentru a obține informații detaliate, prototipul actual este încărcat în timpul testelor cu o sarcină utilă de până la 25 de tone pentru o greutate totală a vehiculului de aproximativ 40 de tone, care corespunde specificațiilor planificate pentru producția de serie a camionului GenH2.

Adaugati comentariu