Mercedes-Benz eActros începe testele în mediu real

În 2016, Mercedes-Benz Trucks prezenta în premieră mondială un camion greu electric. Tehnologia face acum următorul pas: în câteva săptămâni, 10 modele electrice eActros, în versiuni de 18 sau 25 de tone, vor fi livrate unor clienți pilot pentru teste de drum în aplicații reale.
eActros

La IAA 2016, Mercedes-Benz a prezentat un concept de camion greu electric pentru distribuție urbană. Reacțiile primite de la publicul general, politicieni și clienți au fost foarte pozitive. Doar în Germania au fost primite aproximativ 150 de precomenzi serioase. Utilizând expertiza întregului grup Daimler, o echipă interdisciplinară a Daimler Trucks a proiectat un vehicul capabil să îndeplinească operațiuni zilnice de distribuție, iar primele unități vor fi livrate în curând.

”Am dezvoltat un vehicul configurat încă de la început pentru mobilitate electrică. Față de prototip s-au făcut câteva modificări tehnice. De exemplu, energia este asigurată acum de un pachet de 11 baterii, iar unde s-a putut am utilizat componente deja testate”, a declarat Stefan Buchner, șeful Mercedes-Benz Trucks.

Cele 10 camioane electrice eActros vor fi testate de companiile Dachser, Edeka, Hermes, Kraftverkehr Nagel, Ludwig Meyer, pfenning logistics, TBS Rhein-Neckar și Rigterink din Germania și Camion Transport și Migros din Elveția.

Toși acești clienți fac transport rutier de bunuri, dar în sectoare și categorii foarte diferite, de la alimente la materiale de construcții și materii prime. De aceea, se vor utiliza o gamă largă de suprastructuri, precum remorci frigorifice, cisterne sau remorci cu prelată. Vehiculele vor fi folosite de clienți pentru misiuni în care s-ar fi folosit în mod normal camioane diesel. Modelele eActros vor fi testate timp de 12 luni în operațiuni reale, după care vor merge la alți clienți pentru altă perioadă de testare de un an.

”Astfel vom putea satisface cererile multe pe care le-am avut de la clienți și vom câștiga mai multă experiență. Scopul nostru este de a obține maturitatea necesară pentru producția de serie până în 2021”, a mai spus Stefan Buchner.

 

Adaugati comentariu