Home Transportatori Feroviar Locomotive concepute să traverseze tunelul de pe sub Canalul Mânecii, utilizate la transport marfă în România
Feroviar

Locomotive concepute să traverseze tunelul de pe sub Canalul Mânecii, utilizate la transport marfă în România

44

DB Cargo România a preluat începând cu 2013 locomotive fabricate pentru a traversa Tunelul Canalul Mânecii, între Franța și Marea Britanie.

„Concepute la începutul anilor 1990 pentru a efectua serviciul între Marea Britanie și Franța, prin Tunelul Canalului Mânecii, locomotivele din clasa 92 (conform numerotării și înmatriculării din UK) au fost preluate de către DB Cargo Romania începând cu 2013. Inițial, au fost aduse 2 locomotive, urmând apoi alte 6 (dintre care două dezafectate, cu rol de donatoare de piese)”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a companiei.

În ultima perioadă, subsidiara celui mai mare transportator feroviar din Europa, Deutsche Bahn, a devenit un client fidel al producătorului român de locomotive Softronic Craiova.

Parcul de locomotive al companiei include și locomotive fabricate de Softronic Craiova. În martie, DB Cargo România anunța că a introdus în operare locomotive cumpărate recent de la Softronic Craiova, ajungând să opereze cu peste 30 de locomotive electrice în total.

Prin achiziția ultimelor trei locomotive Transmontana, DB Cargo a ajuns astfel la un parc de 25 locomotive comandate în aproximativ 10 ani de la producătorul din Oltenia.

Cel mai mare transportator feroviar de marfă din Europa este prezent pe piaţa locală încă din anul 2000, cu servicii de manevră şi transport pe calea ferată, dar şi şcoli de calificare a personalului în domeniul feroviar.

DB Cargo România este al doilea cel mai mare operator feroviar privat de transport marfă din ţară. Compania deține o flotă dispusă pe întreaga reţea feroviară din România, cu peste 60 de locomotive, aproximativ 3.000 de vagoane şi are peste 700 de angajaţi.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Feroviar

România pierde 100 de milioane de Euro pentru trenurile cu hidrogen

Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară a ratat și a treia...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...

FeroviarTransportatori

Germania: Greva mecanicilor de locomotive va fi reluată

Greva mecanicilor de locomotivă din Germania se va relua începând de joi...

FeroviarTransportatori

Cele mai rapide trenuri InterCity din România

Trenurile InterCity, reintroduse de CFR Călători, ajung mai repede la destinație pe...