Home Camioane Inovații care au schimbat lumea camioanelor
Camioane

Inovații care au schimbat lumea camioanelor

13

Când trăiești în prezent, este ușor să uiți cât de mult ne-au schimbat viețile noile tehnologii. Uneori este bine să te uiți în urmă și să reflectezi la ceea ce este nou, ce s-a îmbunătățit și cum erau lucrurile înainte.

Pentru șoferii de camioane, există câteva inovații care le-au îmbunătățit semnificativ experiența de conducere. Unele sunt deja utilizate, iar altele sunt încă în curs de dezvoltare sau adoptare. Dar cine lucrează în domeniu probabil că știe deja cum s-au schimbat lucrurile. Iată o trecere în revistă rapidă a acestor inovații.

Serviciul european de taxare rutieră electronică – SETRE.

SETRE a schimbat regulile jocului pentru șoferii europeni de camion. Pentru a face totul simplu, SETRE este un sistem care permite șoferilor să folosească un singur serviciu pentru a plăti taxele în mai multe țări europene. Înainte, șoferii trebuiau să folosească sisteme de taxare diferite pentru fiecare țară. Acest lucru însemna mai multe facturi și mai multe de documente. Cu SETRE, șoferii au nevoie de un singur dispozitiv pentru a-și gestiona toate plățile de taxe.

Echipamente de bord „inteligente”.

Echipamentele de bord sunt dispozitivele pe care șoferii de camioane le folosesc pentru a gestiona plățile taxelor de drum pentru camioanele lor. Pentru șoferi, aceste dispozitive moderne pot fi o modalitate mai ușoară de a reduce documentele și de a crește securitatea.

Servicii telematice pentru camioane.

Spre exemplu, camioanele Cefin Trucks pot fi livrate, la cerere, cu sistem GPS și abonament de Fleet Management asigurat de VIASAT SYSTEMS. Aceasta soluție profesională de monitorizare permite proprietarului să aibă la îndemână toate informațiile tehnice și operaționale legate de vehicul și funcționează perfect integrat în orice sistem ERP de companie sau ca furnizor independent. Printre serviciile furnizate se numără: date GPS: localizare, viteză, Km parcurși, Km bord; date de la computerul de bord al camionului: consum ars la injectoare, regim de funcționare motor, stil conducere șofer (turații, frânări, medii viteză),  greutate axul 2, nivel combustibil (de la sonda camionului); blocare motor de la distanță, ore funcționare sirocco/ PTO/ Compactor/ etc.

Software-ul telematic poate îmbunătăți semnificativ comunicarea dintre șoferi și dispeceri, reducând timpul necesar pentru obținerea și partajarea informațiilor. De asemenea, este ușor pentru șoferi să se încadreze în limitele legale de timp de conducere, fără a fi nevoie să-l înregistreze manual. În plus, dispecerii pot ajuta la o mai bună planificare a rutelor pentru șoferi.

Telefoane inteligente.

Aproape toată lumea are astăzi un smartphone, iar acesta este foarte important și pentru șoferii de camion. Este o modalitate ușoară de a păstra legătura cu prietenii și rudele, indiferent unde se află, pot fi, de asemenea, o sursă de divertisment în zonele de odihnă și foarte important, oferă informații dispecerului și ajutor în situații de urgență. Este posibil ca aceste dispozitive să devină și mai importante pentru șoferi în viitor. Benzinăriile acceptă plăți de pe dispozitive mobile și asta înseamnă că șoferii pot uita de cardurile fizice de combustibil. Fără îndoială, viitorul apropiat va aduce și alte inovații.

Aceste patru invenții schimbă modul în care funcționează șoferii, dar, desigur, sunt multe altele pe care nu le-am menționat. Pentru șoferii de camioane Ford Trucks veștile bune continuă nu doar la volan. Numărul mare de pasionați de camioanele Ford Trucks din România a dus la crearea unei comunități dedicată exclusiv partenerilor de cursă lungă: comunitatea Ford trucks România. Ce reprezintă această comunitate? Este grupul celor care beneficiază de un pachet special de exclusivități din partea Cefin Trucks – Importator Ford Trucks în România – și de experiența împărtășită cu ceilalți membri ai comunității. Cine intră în comunitatea Ford Trucks are acces exclusiv la evenimentele Ford Trucks din România, beneficiază de oferte speciale pentru noi achiziții și pachete speciale, produse și training pentru noile tehnologii și nu în ultimul rând, concursuri, cadouri și o comunitate mereu aproape.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

40 de camioane destinate sectorului de construcții, livrate de AUTOGLOBUS la Timișoara

Autoglobus anunță livrarea a 40 de camioane către Drumuri și Poduri Banat...

Camioane

eActros 600 a trecut cu succes toate testele înainte de începerea producției de serie

Wörth am Rhein găzduiește nu numai cea mai mare fabrică de camioane...

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...