Home Camioane Începe Scania Driver Competitions
CamioaneTransportatori

Începe Scania Driver Competitions

35

Scania încurajează şoferii de camioane de toate vârstele să participe la competiţia Scania Driver Competitions (SDC) 2018-2019 şi să îşi etaleze aptitudinile în faţa altor colegi, şoferi profesioniști de camioane. Participanţi din peste 30 de ţări europene se vor lupta pentru marele premiu – un camion Scania nou, la alegerea câştigătorului.În toamna aceasta şi în primăvara viitoare vor avea loc rundele regionale şi naţionale ale testelor teoretice și practice. “Scania se străduieşte să ofere soluţii sustenabile de transport, iar accentul pus pe şoferi este din ce în ce mai important. În competiţii, am căutat întotdeauna să organizăm exerciţii care scot în evidenţă calităţile şi care sunt esenţiale pentru profesia de transportator. Economia de combustibil, siguranţa şi abilităţile de manevrare sunt lucruri pe care câştigătorul trebuie să le stăpânească, pentru a câştiga concursul Scania Driver Competitions”, spune Erik Ljungberg, Senior Vice President and Head of Corporate Relations Scania din Södertälje.

Anul acesta, limita de vârstă impusă anterior, care permitea doar şoferilor de până la 35 de ani să participe, a fost eliminată, iar Scania încurajează participarea tuturor şoferilor de camioane, indiferent de vârsta lor. Noutatea este că şoferii au acum şansa de a se califica pentru competiţii prin performanţa lor în timp, care este monitorizată de serviciile Scania Fleet Management (FMS).

Participanţilor li se va cere să îşi demonstreze abilităţile în conducerea defensivă, conducerea cu economie de combustibil, verificarea înainte de a porni la drum, securizarea mărfii, precum şi cunoştinţele în caz de incendii şi salvarea vieţii. Trebuie de asemenea să îşi arate talentul la diverse exerciţii, ce includ boardwalk, knock the king, reverse z sau super z.

“Aceste exerciţii se vor dovedi a fi grele, chiar şi pentru un şofer extrem de abil. Scania recompensează acurateţea şi buna judecată, mai presus de viteză, iar competiţiile se referă la menţinerea în mod sistematic a unui standard înalt”, spune Ljungberg.

Semifinalele regionale, care vor integra atât partea teoretica, cât și practică a concursului, se vor desfășura în 5 dintre cele mai mari orașe ale României:
– Brașov: 7 septembrie
– Cluj Napoca: 14 septembrie
– București: 21 septembrie
– Bacău: 5 octombrie
– Arad: 19 octombrie

Finala națională va fi pe 4 mai 2019, iar cea europeană va avea loc la Södertälje, pe 25 mai 2019.

Pentru înscrieri și mai multe detalii, accesați website-ul competiţiei:
http://events.scania.ro/scania-driver-competitions/

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...