Împrumut de 8,75 de milioane de euro pentru singurul producător de baterii litiu-ion din România

Grupul EximBank a semnat un acord financiar în valoare totală de 8,75 de milioane de euro cu societatea Prime Batteries Technology, singurul producător de baterii litiu-ion din România și din Europa de Sud-Est.

Pachetul financiar este destinat finanțării activității curente a societății și include o linie de credit în valoare de 5 milioane de euro acordată de Banca Românească. Ca și o garanție de stat emisă de EximBank în numele și în contul statului, care acoperă 75% din valoarea finanțării.

Prime Batteries Technology proiectează, produce și comercializează baterii litiu-ion care deservesc o mare varietate de domenii de activitate. Între acestea, industria energetică, vehicule de tracțiune sau industria auto pentru mașinile electrice.

“Finanțăm activitatea Prime Batteries Technology pentru că este misiunea noastră să spijinim dezvoltarea business-urilor antreprenoriale care pot susține economia românească să fie competitivă pe orice piață. În special a celor care, ca și partenerul nostru, produc tehnologii care contribuie la dezvoltarea industriilor verzi. Vom continua să mobilizăm resurse financiare în condiții avantajoase pentru antreprenorii care adoptă și furnizeaza tehnologii pentru utilizarea eficientă a resurselor și reducerea impactului asupra mediului. Și vom sprijini inițiativele firmelor care contribuie la susținerea atingerii obiectivelor de mediu, inclusiv din perspectiva pactului ecologic european Green Deal”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Prime Batteries Technology, singurul producător de baterii litiu-ion din România

Prime Batteries Technology, companie fondată de Adrian Polec și Vicențiu Ciobanu în calitate de acționari și administratori în cadrul Consiliului de Administrație, operează o capacitate de producție situată lângă București, în comună Cernica. Acolo sunt produse sisteme de stocare pentru producția energiei electrice verzi din surse regenerabile (fotovoltacice și eoliene) și pentru mobilitate electrică (autovehicule electrice – autobuze, utilaje portuare, vehicule de agrement, mașini agricole), cât și pentru ambarcațiuni maritime.

”Domeniul în care activăm este unul în plină dezvoltare. Dorim să exploatăm această oportunitate, să creștem capacitatea de producție în România. Parteneriatul cu Grupul EximBank ne facilitează finanțarea activității curente. Pentru noi în continuare este strategic să extindem liniile pentru producția de soluții de stocare a energiei, în contextul actual care este influențat și de obiectivele Uniunii Europene de decarbonizare și de obținere rapidă a unei infrastructuri energetice bazată pe tehnologiile neconvenționale la nivel național și european”, a declarat Adrian Polec.

Prime Batteries Technology a fost înființată în 2016, iar în cei șase ani de activitate cifra de afaceri a cunoscut creșteri spectaculoase de la an la an (în 2021 a crescut de 7 ori față de 2020, iar, la iunie 2022, compania a depășit deja cifra de afaceri realizată în 2021) că urmare a majorării portofoliului de comenzi de la clienți atât din România, cât și din Europa, pe fondul creșterii cererii de sisteme de stocare a energiei electrice, mai ales pentru energii regenerabile verzi (fotovoltaice și eoliene).

Adaugati comentariu