HiSky ajunge a patra cea mai mare companie aeriană din România

HiSky va transporta peste un milion de pasageri în 2023 și ajunge a patra cea mai mare companie aeriană din România. Estimările operatorului arată că pragul de un milion de pasageri va fi atins în luna septembrie.

Peste 537.000 de pasageri au zburat cu HiSky în prima jumătate a acestui an, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Spre comparație, anul trecut, numărul pasagerilor transportați în primele șase luni a fost de 194.000.

Cel mai semnificativ volum de trafic a fost înregistrat în luna iunie, cu 160.000 de pasageri transportați, dublu față de 2022, urmată, în ordine, de lunile mai și aprilie cu 110.000, respectiv 107.000 pasageri transportați. HiSky se așteaptă ca tendința de creștere să rămână constantă. Luna august urmează să fie cea mai aglomerată din istoria companiei, care are ajunge astfel al patrulea cel mai mare operator aerian pe piața din România. Primii sunt Wizzair, Ryanair și Tarom.

HiSky, capacitate de aproape 1.500 de locuri

Creșterea numărului de pasageri se datorează și suplimentării capacității operaționale, până la opt aeronave. Alături de cele două Airbus A321LR, incluse în flotă la începutul lunii aprilie, a fost contractată încă o aeronavă, închiriată de la o companie străină. Astfel, HiSky ajunge la o capacitate de aproape 1.500 de locuri. Dar, această creștere a fost posibilă și pentru că Blue Air și-a încetat operațiunile anul trecut.

„Am prevăzut faptul că sezonul de vară al acestui an se va apropia de valorile din 2019, în ceea ce privește cerința pentru servicii de transport aerian de pasageri. Compania noastră a început operarea în 2020, deci, pentru noi, acesta este primul sezon în care avem ocazia de ne a demonstra capacitatea într-o piață care funcționează în parametri. Anii de pandemie, deși extrem de complicați, ne-au dat timp pentru a pregăti această creștere. Am cumpărat aeronave noi și am reușit să ne construim o flotă pe care ne putem baza, astfel încât să nu fim nevoiți să anulăm curse, din cauza problemelor tehnice. Operăm pe rute regulate către cele mai căutate destinații și avem parteneriate cu cei mai mari touroperatori. Această serie de decizii bune pe care am reușit să le luăm se reflectă pe deplin în cifre”, spune Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Otopeni rămâne aeroportul cu cea mai importantă contribuție la volumele înregistrate, cu 252.000 de pasageri, urmat de aeroportul Chișinău, cu 152.000 și Cluj-Napoca, cu 92.000 de pasageri.

HiSky operează din România zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Baia Mare către Barcelona, Malaga, Tel Aviv, Bruxelles, Paris și Dublin. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către noua destinații externe: Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv, Roma, Bologna, Londra și Veneția.

Adaugati comentariu