Home Camioane Green-G ecarry, camion electric pentru aplicații municipale
Camioane

Green-G ecarry, camion electric pentru aplicații municipale

23

Green-G, o filială a companiei italiene Goriziane Holding S.p.A., se axează pe dezvoltarea vehiculelor și a sistemelor electrice. Și a prezentat camionul electric Green-G ecarry.

Webasto și specialistul italian EV Green-G au prezentat un mic camion electric numit „ecarry”. Acesta a fost special dezvoltat pentru serviciile urbane. Reprezentanții celor două companii spun că domeniile în care urmează să fie folosit ecarry includ servicii de eliminare a deșeurilor, horticultură, logistică urbană și livrări pe ultimul kilometru.

„Vrem să îmbogățim lumea cu soluții tehnologice inovatoare care sunt în armonie cu sustenabilitatea ecologică”, spune Alessandro Della Torre, manager de proiect la Green-G. „Cu Webasto avem un partener în domeniul bateriilor și al managementului termic, ceea ce ne convinge prin calitatea înaltă a produselor și serviciilor sale.”

Green-G ecarry, autonomie de până la 250 kilometri

Vehiculul municipal va fi oferit cu două opțiuni de baterie pentru o autonomie de până la 250 de kilometri. Spre deosebire de Tropos Able sau Ari 458, vehiculul nu este un vehicul ușor de clasa L7e, ci are omologarea rutieră de clasa N1. Potrivit Webasto, vehiculul va avea dimensiuni similare cu o dubă convențională. Greutatea totală admisibilă este de până la 3,5 tone, iar viteza maximă este de 80 km / h.

Versiunea standard este echipată cu un pachet de baterii litiunichel-mangan-cobalt de 35 kWh, produse de Webasto. Modelul premium are două pachete de baterii, cu o capacitate totală de 70 kWh. În această versiune, modelul poate parcurge până la 250 km fără realimentare.

O filială a italianului Goriziane Holding SpA, Webasto a oferit tehnologia bateriilor și a sistemului de aer condiționat. Potrivit oficialilor companiei, a fost dezvoltat un sistem special de control. Acesta este gândit pentru a crește eficiența sistemului de management termic.

Webasto spune că, după ecarry, vor fi create vehicule electrice suplimentare ca parte a cooperării. „Prin cunoștințele pe care le obținem prin integrarea produselor noastre în ecarry, putem reacționa la cerințele pieței și mai flexibil”, spune Manuel Kagelmann, șeful Bateriilor de gestionare a produselor din divizia de soluții personalizate de la Webasto. „Această colaborare ne oferă, de asemenea, oportunitatea de a crește în continuare pe piața distribuției în interiorul orașului și a traficului comunal, care este foarte importantă pentru e-mobilitate.”

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...