Home Transportatori Feroviar Domeniul transporturi din PNRR a fost simplificat
FeroviarNoutatiRutier

Domeniul transporturi din PNRR a fost simplificat

100

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că domeniul transporturi din PNRR a fost simplificat. Avem patru proiecte mari privind autostrăzile care au fost propuse partenerilor europeni, a dezvăluit ministrul la TVR.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susține că în în PNRR, domeniul transporturi, România va propune doar patru proiecte privind autostrăzile. Este vorba despre o simplificare a procedurii, a spus demnitarul.

Astfel, spre aprobare va fi trimisă autostrada A7, sectorul Ploiești-Pașcani prin Buzău și Bacău. Acesta are peste 300 de kilometri și, iar la proiect se lucrează de aproximativ doi ani. Viitoarea autostrada va avea perdele forestiere și stații electrice, a explicat Drulă la TVR.

Al doilea proiect este A3, între Nădășelu și poarta Sălajului. Pe teren se lucrează deja, iar sectorul are cel mult 60 de kilometri și leagă județele Cluj și Sălaj. Al treilea proiect este pe A1 Deva – Lugoj, sectorul lipsă dintre Sibiu și Nădlac în lungime de 9 kilometri. Ultimul proiect din PNRR este pe A8 Autostrada Unirii. Este vorba despre sectoarele din capătele șoselei din Tg. Mureș și Tg.Neamț. În acest caz documentația este aproape gata, a anunțat Cătălin Drulă.

În total, prin PNRR ar putea fi realizați aproximativ 450 de kilometri de autostradă. Dosarul PNRR va fi depus la finalul lunii mai, iar răspunsul autorităților europene va veni în iunie.

Transport feroviar în PNRR

La capitolul feroviar, Cătălin Drulă a anunțat că în PNRR au fost incluse două proiecte mari Cluj-Oradea și Caransebeș-Lugoj-Timișoara-Arad. Liniile vor fi moderne și trenurile vor circula cu până la 160 de kilometri la oră.

De asemenea, se vorbește despre trenurile cu hidrogen, o tehnologie nouă. În schimb, proiectele privind trenurile de mare viteză, de tipul TGV, ar putea fi implementate în România cel mai devreme între anii 2030 și 2040, a mai spus Drulă.

Ca să poată crește numărul proiectelor cu finanțare europeană, ministrul Cătălin Drulă vrea să propună creșterea contribuției naționale. În prezent, România contribuie cu 15% din valoarea totală a unui proiect cu finanțare europeană.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA TRANSPORTATION 2024: Premii pentru cei mai buni din industria transporturilor și logisticii

Pe 16 septembrie, în timpul zilei de presă a IAA TRANSPORTATION 2024,...

NoutatiServicii

Plata la pompă cu telefonul mobil prin OSCAR Downstream

OSCAR Downstream anunță lansarea în premieră pentru clienții B2B din România a...

FeroviarNoutati

Calea ferată Predeal – Brașov

Durata execuției lucrărilor de modernizare a secțiunii Predeal – Brașov va fi...

Noutati

Parcarea de la terminalul Plecări din fața Aeroportului Otopeni se închide de luni, 9 septembrie

Începând de luni, 09.09.2024, ora 9.00, parcarea din fața terminalului Plecări al...