Scania va concedia peste 5.000 de angajați la nivel global
Home Autobuze Christian Levin va deveni CEO al Scania, de la 1 mai 2021
AutobuzeCamioane

Christian Levin va deveni CEO al Scania, de la 1 mai 2021

31

Consiliul de administrație al Scania l-a desemnat pe Christian Levin drept viitorul CEO și președinte al companie. El va prelua noile funcții de la 1 mai 2021.

Christian Levin este în prezent membru al Comitetului executiv al TRATON SE și director operațional al TRATON GROUP și are mai mult de 20 de ani de experiență la Scania. Pe lângă noua sa funcție la Scania, Levin va rămâne membru al Comitetului executiv al TRATON SE.

Levin îi succede lui Henrik Henriksson, care părăsește Scania după 23 de ani și mai mult de cinci ani ca CEO. Henrik Henriksson se alătură H2 Green Steel, o nouă întreprindere care își propune să înceapă producția de oțel fără combustibili fosili până în 2024.

”Ne pare rău că Henrik Henriksson părăsește Scania și familia TRATON, dar suntem, de asemenea, mândri că își asumă o nouă provocare atât de mare. Industria noastră va beneficia, de asemenea, de oțelul produs fară combustibili fosili, iar TRATON va urmări această afacere cu deosebit interes. Din fericire, nu am putea spera la un succesor mai potrivit decât Christian Levin. Experiența și cunoștințele sale atât din industrie, cât și din companie, vor garanta angajamentul Scania față de sustenabilitate și vor stimula procesul de transformare”, spune Matthias Gründler, CEO al TRATON SE și președinte al Consiliului de administrație al Scania.

Christian LevinChristian Levin s-a alăturat TRATON SE în 2019. Și-a început cariera la Scania în 1994 ca stagiar în management și de atunci a deținut mai multe funcții manageriale. Levin are o experiență profesională internațională foarte largă și deține un master în inginerie mecanică de la Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm. A fost vicepreședinte executiv și șef de vânzări și marketing la Scania înainte de a se alătura TRATON.

”Este o deosebită onoare pentru mine să devin CEO al Scania, compania care a avut o influență atât de mare asupra vieții și carierei mele. Cu echipa globală de la Scania, voi lucra din greu pentru a conduce în continuare procesul de trecere către un sistem de transport sustenabil. Ca un brand puternic al TRATON GROUP, vom continua munca de succes a lui Henrik și vom crea o lume a mobilității care este mai bună pentru afaceri, societate și mediu”, spune Christian Levin, COO al TRATON GROUP și desemnat Președinte și CEO Scania.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...