Home Transportatori Feroviar CFR Călători promovează cea mai veche linie ferată montană din România
FeroviarTransportatori

CFR Călători promovează cea mai veche linie ferată montană din România

15

CFR Călători îndeamnă pasagerii să călătorească în timp pe cea mai veche linie ferată montană din România și Sud – Estul Europei.

Această linie ferată are 14 tuneluri, 10 viaducte, tăieturi în munte pe o lungime de 21 de kilometri, deci peste două treimi din întregul traseu. Biletul pentru o călătorie pe ruta Oravița – Anina care durează două ore costă mai puțin de 30 de lei, potrivit datelor operatorului național de transport pe calea ferată.

Pe ruta Oravița – Anina și retur circulă o pereche de trenuri. Iar rezervarea locului este obligatorie! Este vorba despre:

  • Regio 9695: relația Oravița – Anina, cu plecare din Oravița la ora 11:15 și sosire în Anina 13:15
  • Regio R 9694 pe relația Anina – Oravița, cu plecare din Anina la ora 14:40 și sosire în Oravița 16:40.

Linie ferată inaugurată în 1863

Linia ferată Oravița – Anina a fost inaugurată la 15 decembrie 1863. Era prima cale ferată montană de pe teritoriul actual al României. Atunci a fost dată în folosinţă pentru transportul minereului. Pentru circulaţia de călători, linia Oraviţa – Anina s-a deschis la 4 aprilie 1869.

Datorită asemănărilor tehnice cu Semmeringbahn din Austria (inaugurată în 1854), linia ferată Oraviţa – Anina a fost numită şi Semeringul Bănățean, potrivit travelguideromania.com.

Linia ferată Oraviţa – Anina are o lungime de 33,4 km. Pe această distanţă sunt nu mai puţin de 14 tuneluri şi 10 viaducte. Lungimea totală a tunelurilor este de 2.084 m iar a viaductelor de 843 m.

Din cei 33 km, 21 km sunt tăieturi şi străpungeri în deal, toate acestea făcându-se într-o perioadă în care nu exista încă dinamita. Toate lucrările s-au făcut manual, cu târnăcopul şi dalta.

Cum se procură biletele

Legitimațiile de călătorie se pot procura în limita locurilor disponibile, cu anticipație de 30 de zile, ONLINE. Variantă valabilă pentru orice casă de bilete cu emitere electronică aflate în stațiile și agențiile de voiaj CFR Călători. Ca și de la automatele de bilete.

În ziua plecării trenului, biletele se pot procura atât din staţia Oraviţa cât şi de la personalul de tren la același preț ( inclusiv cu rezervarea locurilor) în limita locurilor disponibile.

Pe această rută se emit și legitimații de călătorie prin care se acordă ofertele comerciale SNTFC CFR Călători (Bilet dus-întors, Cartea VSD, Biletul de weekend, Reducerea la procurarea cu anticipaţie a legitimaţiilor de călătorie, etc). Dar și facilități la călătoria pe calea ferată în baza unor acte normative. Este vorba despre cele pentru:elevi, studenți, pensionari, revoluționari, veterani de război, persoane persecutate din motive politice sau etnice, persoane cu handicap, moți.

Abonamentele lunare sau săptămânale se eliberează în conformitate cu zona tarifară solicitată.

Tariful de transport nu are inclus tariful tichetului de rezervare.

Pentru grupurile de persoane care călătoresc împreună în aceleași condiții (același tren, aceeași dată, relație, clasă), se pot face solicitări pentru rezervări de locuri fără achitarea pe loc a tarifelor de transport aferente.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...

FeroviarTransportatori

Germania: Greva mecanicilor de locomotive va fi reluată

Greva mecanicilor de locomotivă din Germania se va relua începând de joi...