Certificatele verzi bazate pe vaccin anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson nu mai sunt valabile în Austria

Certificatele verzi COVID-19 eliberate ca urmare a unui vaccin cu serul monodoză de la Johnson & Johnson îşi pierd valabilitatea în Austria începând de astăzi.
vaccin Johnson & Johnson

Decizia este valabilă atât pentru călătorii cât şi pentru accesul în spaţiile unde este cerut acest certificat. Aceasta survine după o hotărâre luate anul trecut de guvernul austriac, relatează presa locală.

Potrivit jurnaliștilor, în Germania majoritatea persoanelor vaccinate anti-COVID-19 şi care totuşi s-au infectat au primit serul Johnson & Johnson. Iar acest lucru a fost semnalat de către experţii sanitari din această ţară în luna octombrie. Atunci când, reamintim, varianta dominantă a coronavirusului era Delta.

În plus, între timp, guvernul austriac a primit date suplimentare care sugerează că acest vaccin are o eficacitate mai redusă şi faţă de noua variantă Omicron, în comparaţie cu vaccinurile ARN mesager. Astfel că a menţinut decizia de a renunţa la vaccinul Johnson & Johnson, luată în noiembrie.

Persoanele care au folosit pentru vaccin serul Johnson & Johnson au fost deja notificate

Cele circa 260.000 de persoane imunizate în Austria cu serul Johnson & Johnson au fost deja notificate încă din noiembrie că certificatul lor verde va expira începând din 3 ianuarie.

Pentru a putea folosi certificatul verde ei trebuie să se vaccineze preferabil cu un vaccin ARN mesager, Pfizer sau Moderna. Însă circa 75.000 dintre persoanele notificate încă nu s-au vaccinat din nou.

Danemarca, Finlanda şi Slovenia au renunţat de asemenea la administrarea vaccinului Johnson & Johnson.

Totuşi, cercetători sud-africani în colaborare cu compania Johnson & Johnson au susţinut joi că o a doua doză din acest vaccin oferă o protecţie de 85% în faţa variantei Omicron. Astfel că nu este exclusă o schimbare de optică în viitor.

Adaugati comentariu