CERONAV lansează campania “Și tu poți fi marinar!”

CERONAV - Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – lansează în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2021 campania “ Și tu poți fi marinar!”.

Rolul campaniei lansate de CERONAV este de a promova practicarea sporturilor nautice cu motor și vele în rândul pasionaților de mare. Cu această ocazie,  se vor organiza:

  • acțiuni de promovare a sportului cu vele
  • întâlniri cu reprezentanți ai cluburilor și asociațiilor de yachting
  • vizite ale mass-media locale

Potrivit reprezentanților CERONAV, toate acțiunile vor avea loc în conformitate cu reglementările în vigoare impuse, privind pandemia Covid 19.

“Constanța este o poartă deschisă către lume și cel mai mare port al Mării Negre. Un oraș maritim în care personalul navigant deține o contribuție esențială în economia acestuia. Însă nu doar cei care fac din voiajul pe mare o profesie se pot bucura de oportunitatea de a naviga. De aceea, CERONAV își propune, prin această campanie, să susțină practicarea sporturilor nautice de către publicul larg. Prin încurajarea activităților de agrement și creșterea prestigiului profesiei de marinar. Dar și să sensibilizeze opinia publică cu privire la această profesie esențială atât pentru Constanța, cât și pentru România”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Directorul General CERONAV.

CERONAV organizează cursuri de sailing și operator GMDSS

CERONAV organizează cursuri la cel mai înalt standard internațional. Acestea sunt accesibile publicului larg și se desfășoară cu flota proprie de ambarcațiuni cu motor și velierul „Speranța”. Cursurile de conducător de ambarcațiune de agrement, categoriile A, B, C, D, S (sailing) și operator GMDSS sunt necesare în vederea obținerii permisului internațional de tip ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft). Toți iubitorii de mare pot ajunge să navigheze în urma absolvirii cursurilor.

Ambarcațiunea de agrement cu vele și motor, “Speranța”, lansată la apă în luna decembrie 2019 de către CERONAV, corespunde standardelor mondiale actuale de pregătire ale navigatorilor pasionați de navigația cu vele. “Speranța” este un velier modern, de clasă A, pentru zona maritimă, dar și pentru ape interioare, dotat cu echipamente moderne privind navigația, comunicațiile și siguranța.

Adaugati comentariu