Home Noutati CEI și MEC-DIESEL se asociază pentru a concura la nivel european în sectorul auto aftermarket
Noutati

CEI și MEC-DIESEL se asociază pentru a concura la nivel european în sectorul auto aftermarket

27

CEI și Mec-Diesel, alături de subsidiarele lor italiene LEMA și CRD („Grupul”), anunță un parteneriat, care va avea ca rezultat stabilirea liderului european în producția și distribuția de piese de schimb originale echivalente pentru camioane și vehicule comerciale, cu accent pe motoare, cutii de viteze, diferențiale și trenuri de rulare.

Noul Grup, al cărui acționar majoritar va fi White Bridge Investments II (”WhiteBridge”), va controla opt companii situate în patru țări, cu o cifră de afaceri de aproximativ 220 de milioane de euro și peste 500 de angajați. Grupul va avea dimensiunea și capacitățile necesare pentru a concura la nivel global, valorificând
calitatea, abilitățile tehnice și excelența în servicii care au distins întotdeauna companiile Grupului.

Elisabetta Boni va fi președintele grupului nou format, iar Alberto Pellegrino va ocupa rolul de CEO al grupului. Giordano Zauli va rămâne CEO al LEMA. Actualii acționari ai CEI și MecDiesel au reinvestit alături de White Bridge în tranzacție, confirmând sprijinul față de noul proiect de extindere.

Elisabetta Boni a anunțat: „Cu mare satisfacție și mândrie, am plăcerea să vă anunț noua achiziție, care continuă drumul de consolidare început în 2021 odată cu achiziția LEMA. Tranzacția Mec-Diesel ne va permite să creăm un jucător internațional de top în sectorul aftermarket pentru camioane și vehicule comerciale. Grupul va avea caracteristici unice, cum ar fi capabilități de producție integrate și o rețea de distribuție extinsă în Italia și la nivel internațional”.

Alberto Pellegrino este entuziasmat de noua structură a Grupului și a declarat: „Am semnat în sfârșit acest acord, la care lucrăm de ceva timp. Tranzacția ne va permite să ne consolidăm poziția pe piață și să structuram compania pentru a face față noilor provocari. Obiectivele Grupului sunt de a continua să crească pentru a satisface nevoile clienților noștri, de a avea o logistică din ce în ce mai rapidă centrată pe client, de a
extinde gama de produse și de a se specializa în distribuția de piese de înaltă tehnică
pentru cutie de viteze și motor.”

MEC-DIESEL SEE

În România, MEC-DIESEL SEE a fost înființată în 2016, experiență echipei fiind de peste 25 ani în domeniul automotive. MDSEE este astăzi unul dintre cei mai importanți jucători de piese, motoare și lubrifianți pentru camioane, semiremorci, autobuze, vehicule ușoare, vehicule de construcții sau agricultură, pe piață locală.

Cu o acoperire teritorială națională în continuă dezvoltare, MEC-DIESEL SEE are acum 15 birouri comerciale și 16 depozite cu stocuri, în cele mai importante orașe ale țării.

MEC-DIESEL SEE este o echipa unită și motivată și oferă clienților săi soluții complete și consiliere tehnică de la cei mai buni profesioniști din domeniu. Rețeaua de distribuție MEC-DIESEL SEE este prezența în: București, Voluntari, Ploiești, Pitești, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Cluj, Arad, Sibiu, Brașov, Tg
Mureș și Timișoara. (www.mecdiesel.ro)

Monica Dan, Director General MDSEE: “Suntem bucuroși să punem la dispoziția clienților noștri experiență de succes a noilor parteneri, o gama extinsă de produse și servicii care încorporează tehnologie și soluții tehnice avansate în domeniul în care activăm – Piese pentru vehicule Comerciale. Totodată vom continuă că și până acum să ne specializăm pe motoare și transmisii. Credem în această abordare a specializării, clienții sunt din ce în ce mai bine pregătiți și mai selectivi în alegerea furnizorilor, iar noi dorim să fim partenerul la care să se întoarcă mereu pentru că la noi vor găsi mereu soluția pentru problemele lor!”

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...