Aeroportul din Braşov, noi investiţii în sistemul informatic

Aeroportul din Brașov va face obiectul unui proiect de extindere a reţelei informatice, în valoare de peste 4 milioane de lei. În perioada următoare este programată lansarea licitaţiei pentru contractarea unui studiu de fezabilitate.

Potrivit directorului Aeroportului Braşov, Alexandru Anghel,reconfigurarea reţelei informatice este necesară pentru a îndeplini standardele europene în materie. Dar şi pentru a se alinia la noile reglementări în domeniul securităţii cibernetice, recent implementate în România.

Anghel a precizat că modificările cele mai importante vizează zona de check-in a pasagerilor şi soft-ul care va fi utilizat la aceste ghişee. El a dat asigurări că extinderea reţelei de internet şi achiziţia unor noi soft-uri nu va întârzia deschiderea programată a aeroportului pe data de 15 iunie.

”Trebuie să avem semnal wireless şi transfer de date în toate zonele publice şi în toate birourile, în subsol, unde se lucrează la prelucrarea bagajelor. (…) Un aspect foarte important este acela de a avea datele pasagerilor, de la punctul unde au fost vândute biletele să fie aduse la punctele de check-in şi, de acolo, să poată fi duse şi spre porţile de îmbarcare. Toate aceste lucruri se fac printr-un sistem informatic. De asemenea, partea de cyber security este foarte importantă”, a precizat directorul aeroportului din Braşov.

Potrivit unui raport prezentat consilierilor judeţeni, care au fost chemaţi să voteze alocarea sumei necesare pentru acest proiect, sistemul IT actual al aeroportului nu este complet implementat, atât din punct de vedere hardware, cât şi software.

În această perioadă, la Aeroportul din Braşov se derulează proceduri de selecţie a personalului. Dar şi licitaţii pentru cei care doresc să închirieze o parte din spaţiile aeroportului, respectiv a celor de handling la sol şi handling combustibil.

Adaugati comentariu