BYD intră pe piața europeană de energie

Producătorul de autobuze electrice BYD intră puternic și pe piața europeană de energie. Recent, compania a început operațiunile la primul său proiect de stocare de energie, în Polonia.
BYD stocare de energie Polonia

Acesta este și primul proiect de stocare de energie din Polonia, fiind operat în parteneriat cu ML System S.A., o firmă care activează în domeniul energiei solare.

Proiectul va fi completat de o uzină de energie solară de 1MW, de asemenea operată de BYD, care permite crearea unei rețele de energie mai echilibrate. În prezent, Polonia generează anual o capacitate de 350.000 de megawați, iar datorită creșterii economice rapide, în fiecare an are nevoie de un supliment de 1.000 de megawați.

”Proiectul va provoca o schimbare de durată, aducând o cotă de piață uriașă pentru noile companii de energie. Credem că noul proiect va putea oferi o lecție valoroasă pentru reforma pieței de energie”, a declarat Guo Bin, director de dezvoltare al departamentului BYD Renewable Energy.

”Bazându-ne pe buna reputație și popularitate a companiei în Europa, am invitat activ BYD să participe la prima aplicație cu stocare de energie cu baterii de pe piața poloneză”, a spus și Marcin Pyzik, manager de proiect din partea ML System SA.

Pentru a se încadra în obiectivele fixate de Uniunea Europeană privind emisiile de carbon, guvernul polonez a introdus în noiembrie 2009 strategia ”Politica Energetică până în 2030”. Conform planului, până în 2030, proporția de cărbune utilizat pentru obținerea energiei se va reduce de la 94% la 60%, iar restul va fi furnizat de o noi centrale nucleare, energie regenerabilă și gaz natural.

BYD este principalul furnizor de soluții de stocare din lume, oferind produse de stocare de energie cu capacitate totală de peste 462MW pentru clienți din SUA, Germania, Japonia, Elveția, Italia, Canada, Australia și Africa de Sud.

Adaugati comentariu