Benzi unice pentru STB

Primăria Capitalei înființează noi benzi unice de circulație pentru transportul public începând cu luna martie. Acestea au fost avizate în ședința Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București.

„Am început cu zona de Nord și vom continua în tot orașul. Primele rute rapide pentru transportul public – autobuze și troleibuze – vor fi amenajate pe axa Nord – Centru”, a precizat viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Rutele rapide:
1. B-dul Regele Mihai 1, axul central pe sensul spre Arcul de Triumf. Măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieșirea în Piața Arcul de Triumf. Ca și amenajarea unui peron pentru călători pe zona centrală, cu asigurarea traversării călătorilor la trotuar, în dreptul intersecției cu Aleea Primo Nebiolo.
2. B-dul Constantin Prezan, banda I, sensul spre Piața Charles de Gaulle;
3. B-dul G-ral Ghe. Magheru – B-dul Nicolae Bălcescu, banda I, pe ambele sensuri. Cu întreruperea benzii unice în dreptul intersecțiilor pentru a permite traficului rutier efectuarea virajelor;
4. B-dul Aviatorilor, banda I, între Piața Victoriei și Piața Charles de Gaulle și crearea benzii IV între Piața Charles de Gaulle și B-dul Mircea Eliade, sens spre Piața Charles de Gaulle, prin mutarea axului central. Măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieșirea în P-ța Charles de Gaulle, în ambele sensuri

„Benzile unice vor fi operaționale începând din luna martie, in funcție de condițiile meteo, după finalizarea lucrărilor de trasare a marcajelor rutiere și montarea indicatoarelor de circulație”, a explicat viceprimarul Capitalei. Traseele speciale pentru transportul public vor fi marcate cu o culoare distinctă în zona intersecțiilor.

„Măsura face parte din planul de sistematizare a traficului în municipiul București, pe care l-am început la sfârșitul anului trecut”, a mai spus Bujduveanu.

Planul presupune:

  • Înființarea de sensuri unice pe artere din interiorul Inelului Central de circulație
  • Înființarea de sensuri giratorii
  • Înființarea de benzi unice
  • Amenajarea de noi locuri de parcare pe străzi din interiorul Inelului Central de circulație

Adaugati comentariu