Home Noutati AIC Trucks anunță lansarea mărcii Piaggio Commercial în portofoliul companiei
Noutati

AIC Trucks anunță lansarea mărcii Piaggio Commercial în portofoliul companiei

72

AIC Trucks anunță lansarea oficială a activităților sale ca importator și distribuitor exclusiv Piaggio Commercial în România, acoperind astfel segmentul de până la 2,8 t, reprezentat de camionul urban Piaggio NP6.

AIC Trucks are o vastă experiență de peste 28 de ani în distribuția de vehicule comerciale și autobuze, precum și în servicii integrate care adaugă valoare clienților săi: rețea extinsă de servicii proprii, servicii financiare, divizie de vehicule comerciale second-hand multibrand.

După lansarea cu succes a mărcii Ford Trucks în România, cu peste 3.500 de unități livrate până în prezent – lider de piață pe segmentul vehiculelor de construcții și specializate – și a mărcii Otokar (autobuze și camioane ușoare Atlas), AIC Trucks își extinde acum portofoliul de produse din gama de produse Piaggio NP6.

Portofoliul AICT oferă astfel clienților soluții comerciale pentru o gamă largă de greutăți transportate: până la 2,8 T GVW cu Piaggio Commercial, între 7-15 T GVW cu Otokar Atlas, respectiv peste 18 T GVW cu Ford Trucks. Pentru transportul de persoane, portofoliul include și gama de autobuze, oferită de Otokar.

Piaggio NP6, considerat pe bună dreptate un City Truck, constă dintr-o gamă extrem de versatilă, care oferă peste 440 de opțiuni de echipare. În plus, oferă un motor ecologic (motoare bi-combustibil verzi), cea mai bună sarcină utilă din gamă (până la 1600 kg), manevrabilitate de top, costuri reduse de achiziție și operare. Toate acestea au ca rezultat cel mai mic TCO de pe piață din segmentul său, împreună cu mai multă siguranță și confort la bord. Conceput pentru profesionisti, poate fi personalizat exact in functie de nevoile si misiunea clientilor.

„Mă bucur că m-am alăturat echipei AIC Trucks, pentru a reprezenta în continuare produsele Piaggio Commercial în fața clienților din România. Ne dorim un accent puternic pe logistica urbană și regională, tot ceea ce înseamnă transport pe distanțe scurte sau medii, în industrii precum construcții, salubritate, agricultura/viticultura, ateliere mobile, transport produse perisabile, tamplarie, lucrari publice, intretinere parcuri si spatii verzi etc.” a declarat Florin Parvu, Brand Manager Piaggio Commercial – AIC Trucks.

„Suntem onorați să începem parteneriatul cu Piaggio Commercial și să continuăm tradiția pe care o are acest brand în România și la nivel internațional. Credem cu tărie în sinergiile dintre rețeaua noastră de vânzări și post-vânzare și acest brand valoros în beneficiul clienților noștri. Cu gama de produse Piaggio NP6, completăm gama de vehicule comerciale pe mai multe segmente, pentru a răspunde nevoilor clienților noștri”, a declarat Stefano Albarosa, CEO AIC Trucks.

Detalii despre AIC Trucks

Compania are o istorie de 28 de ani în sectorul auto românesc, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca fiind unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule utilitare.

AIC Trucks este orientat către client și își adaptează constant strategia pentru a satisface cerințele clienților și pentru a adăuga valoare afacerilor lor prin oferte integrate de produse și servicii.

Din 2017, AIC Trucks este importatorul exclusiv al Ford Trucks în România.

Ford Trucks este lider de piață în România, atât pe segmentul de vehicule specializate, cât și pe cel de construcții, cu un plan ambițios de extindere a cotei de piață pe segmentul de camioane de transport internațional.

Cefin Trucks, divizia de camioane second hand, parte a AIC Trucks, integrează servicii de cumpărare, schimb și vânzare de camioane și semiremorci second hand multi-marcă.

AIC Financial Services, este divizia de consultanță în servicii financiare care găsește rapid soluții de finanțare personalizate și competitive pentru clienți.

AIC Service Network, parte a Grupului AIC, este cea mai mare retea proprie de service pentru camioane din Romania si una dintre cele mai importante din Europa Centrala si de Est, cu 8 locatii detinute. Oferă servicii complexe mecanice, electrice, cositorit și vopsire pentru toate tipurile de vehicule comerciale și semiremorci.

Detalii despre Piaggio

Grupul Piaggio este un jucător important pe piața vehiculelor comerciale ușoare cu 3 și 4 roți pentru transportul de pasageri și mărfuri. Printre mărcile Grupului din acest sector se numără Porter cu 4 roți și iconicul și versatilul Ape cu trei roți. Grupul a implementat un important program internațional de dezvoltare a vehiculelor comerciale care a început odată cu consolidarea recentă a prezenței sale pe piețele cu potențial ridicat din America Latină, Africa și Asia.

La sfârșitul lunii ianuarie 2021, Grupul Piaggio a prezentat o nouă gamă de vehicule utilitare ușoare cu 4 roți, Porter NP6, echipate cu motoare ecologice pe benzină/GPL sau pe benzină/metan. Noua gamă Porter NP6 este produsă în uzina Pontedera a Grupului Piaggio din Italia și distribuită în principalele țări europene printr-o rețea de dealeri specializată în vânzarea și suportul de vehicule comerciale, axată pe satisfacția maximă a clienților.

Fondat în 1884, Grupul Piaggio este cel mai mare producător de scutere și motociclete din Europa și unul dintre liderii mondiali în industrie. Matteo Colaninno este președinte executiv; Michele Colaninno este Chief Executive Officer, fondator și președinte al filialei de robotică a Piaggio Fast Forward.

Piaggio este listată la bursa italiană din 2006, iar din 2003 este controlată de Immsi S.p.A., un holding industrial listat la bursa italiană și condus de Matteo Colaninno, care este președinte. Directorul executiv și directorul de operațiuni al Grupului Immsi este Michele Colaninno. În decembrie 2004, Piaggio a intrat în afacerea cu motociclete prin achiziționarea mărcilor Aprilia și Moto Guzzi.

Astăzi, Grupul Piaggio are divizii de afaceri separate:

  • mașini cu două roți, scutere și motociclete de la 50 cmc la 1.100 cmc, cu 516.200 de vehicule livrate în 2022. Printre mărcile Grupului se numără: Vespa, Piaggio (cu Liberty, Beverly, Medley, MP3 și Piaggio e-scooter1), Aprilia (care concurează). în campionatul MotoGP cu echipa Aprilia Racing), Moto Guzzi, Gilera și Derbi.
  • vehicule utilitare ușoare, cu Ape și Porter. În 2022, Grupul a vândut aproximativ 103.900 de vehicule comerciale ușoare în întreaga lume. În 2021, Piaggio Commercial a lansat Porter NP6, o nouă gamă de vehicule comerciale ușoare (fabricate în Italia).
  • divizia de robotică cu Piaggio Fast Forward, grupul de mobilitate al viitorului centru de cercetare din Boston.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...