Acord provizoriu între PE și Consiliul UE privind rețeaua TEN-T

Parlamentul European (PE) și Consiliul UE au ajuns la începutul săptămânii la un acord provizoriu cu privire la măsurile de accelerare a finalizării rețelei transeuropene de transport (TEN-T).
Acord provizoriu între PE și Consiliul UE privind rețeaua TEN-T

Noile măsuri vor simplifica normele și procedurile pentru autorități și promotorii de proiecte. Acestea vor facilita acordarea de autorizații, achizițiile publice și alte proceduri administrative pentru proiectele de infrastructură și vor îmbunătăți cooperarea între statele membre cu privire la proiectele transfrontaliere, inclusiv pentru a îndeplini alte obiective ale UE, precum protecția mediului.

”Finalizarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T) este esențială pentru funcționarea pieței unice, digitalizarea transporturilor și tranziția către o mobilitate mai curată. Noile norme vor face ca procedurile administrative pentru infrastructură să fie mai eficiente și mai transparente și vor fi benefice pentru redresarea sectorului transporturilor”, a declarat Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Comisia a prezentat propunerea sa inițială în mai 2018, ca parte a Pachetului Mobilitate 3. Acordul provizoriu trebuie aprobat de Parlament și de Consiliu înainte de a intra în vigoare.

Citește și:

Membrii TRAN au votat Pachetul Mobilitate 1 și la a doua lectură

Plata la 90 de zile pentru taxa de drum din Cehia cu DKV

Noi măsuri de relaxare din 15 iunie. Se redeschid mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă

Adaugati comentariu