Home Noutati ABB deschide o nouă fabrică
Noutati

ABB deschide o nouă fabrică

42

ABB a inaugurat recent o nouă capacitate de producție de turnare prin injecție în valoare de 20 de milioane de euro la Evergem, Belgia.

Noua facilitate a fost realizată pentru a răspunde cererii crescânde pentru soluții de electrificare sigure, inteligente și durabile în Europa. Ea a fost dezvoltată în vederea îndeplinirii cerințelor actuale în materie de eficiență energetică, prin instalarea a unor noi mașini de turnat prin injecție și prin utilizarea tehnologiilor digitale și soluțiilor de automatizare.

Noua unitate va înlocui instalația existentă, integrată în ABB ca parte a achiziției GE Industrial Solutions în 2018. De asemenea, va produce cofrete de distribuție a energiei care servesc drept carcase de protecție pentru componentele de distribuție electrică. Între acestea, întreruptoare, siguranțe fuzibile, comutatoare și contoare. Ele asigură distribuția, măsurarea și controlul sigur al energiei electrice în clădirile rezidențiale, comerciale și industriale.

Există preconizări că dimensiunea pieței globale pentru cofrete va crește de la 7,42 miliarde USD în 2024 la 13,15 miliarde USD până în 2032, datorită cererii crescânde pentru clădiri noi, modernizării clădirilor existente cu sisteme electrice mai eficiente și mai fiabile, precum și progreselor înregistrate în domeniul distribuției electrice.

Fabrică din inițiativa Mission to Zero™ a ABB

Noua fabrică din Evergem face parte din inițiativa Mission to Zero™ a ABB, care își propune să reducă semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) ale site-urilor ABB. Prin această inițiativă, ABB sprijină, de asemenea, clienții săi în reducerea propriilor emisii de GHG, oferindu-le un cadru pentru decarbonare pe care aceștia să îl poată implementa. Inițiativa se așteaptă să reducă emisiile de CO2 cu peste 6.700 de tone și consumul de energie cu peste 9.400 MWh anual, în comparație cu nivelurile din 2019 la fabrica anterioară.

Se estimează că măsurile vor duce la o reducere anuală a costurilor energetice cu aproximativ 2,5 milioane EUR. Fabrica este echipată cu utilaje eficiente energetic, iar aproximativ 10% din energia necesară va fi generată de cele 1.330 de panouri solare de pe acoperiș, restul energiei provenind din surse de energie verde certificate. Iluminatul cu LED-uri, încărcătoarele pentru vehicule electrice (EV), pompele de căldură, circuitele de apă de răcire și o nouă instalație de ventilație sunt elemente cheie care contribuie la reducerea consumului de energie și a emisiilor de carbon.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...