Proiect MAN: A doua viață pentru bateriile uzate
Home Tehnologie Proiect MAN: A doua viață pentru bateriile uzate
Tehnologie

Proiect MAN: A doua viață pentru bateriile uzate

19

Trei companii din industria de transport au demarat un proiect pilot în care încearcă să răspundă la întrebarea cum pot fi folosite în mod optim bateriile uzate ale vehiculelor electrice.Cei trei parteneri sunt MAN Truck & Bus, Volkswagen Group și operatorul de autobuze Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein (VHH). La depoul VHH a fost instalat un container care conține 50 de baterii folosite inițial pe vehicule VW Passat GTE. Fiecare baterie are o capacitate nominală de 9,9 kWh, containerul având o capacitate totală de 495 kWh. Bateriile sunt montate pe rafturi și interconectate printr-un sistem de management. Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unui concept de stocare flexibil, care permite înlocuirea bateriilor.

Proiect MAN: A doua viață pentru bateriile uzate”A doua viață” pentru bateriile uzate face parte din contractul semnat de Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein și MAN Truck & Bus în martie 2018. Deoarece eliminarea directă a bateriilor uzate nu este o metodă ecologică, cele două companii vor să reutilizeze aceste baterii pentru a testa un sistem de stocare staționar.

Pentru a optimiza consumul de electricitate la depoul VHH, vor fi testate mai multe scenarii. Printre acestea se numără o mai bună utilizare a rețelei și amortizarea consumului în perioadele de vârf, când se încarcă mai multe autobuze electrice. Sistemul de stocare poate reduce vârfurile de consum cu până la 600 kW, economisind costurile de utilizare a energiei. Cei trei parteneri anticipează de asemenea noi descoperiri despre comportamentul bateriilor odată cu trecerea timpului, despre sistemul de management și despre ciclurile de viață ale viitoarelor generații de baterii.

Operatorul Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH are o flotă de 560 de autobuze, care va fi electrificată în următorii ani. VHH a primit deja primul autobuz electric MAN Lion’s City E, care va fi testat în operațiuni zilnice începând din această lună. Alte 17 modele electrice MAN Lion’s City E vor intra în flota VHH până la finalul anului.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...

Tehnologie

BERD extinde împrumutul pentru ”înverzirea” transportului public din Timişoara

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă o finanțare suplimentară de...

AutobuzeTehnologie

Scania a lansat o nouă platformă de autobuze electrice

Noua platformă de autobuze electrice cu baterie Scania, o parte a soluțiilor...

Tehnologie

Sorin Grindeanu despre decarbonizarea sectorului de transporturi

MInistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că decarbonizarea sectorului de transporturi va...